2012-02-15 16:46:00• hírek • Kocsis Zoltán

Idén 21 millió lejjel támogatja az állam a fiatal vállalkozókat

Jó hír a fiatal vállalkozók számára: február 15-én, szerdán 10.00 órai kezdettel online jelentkezhetnek állami támogatásért alapítandó vagy már meglévő makrovállalkozásuk részére.

A kis-és középvállalkozásokat támogató projektek és programok életbe léptetését felügyelő ügynökség, az AIPPIMM honlapján közzétette azt a tájékoztatót, amely a fiatal vállalkozók által életre hívott mikrovállalkozások támogatásának igényléséhez nyújt kapaszkodót. Ebben rögzítik a vállalkozói terv elkészítésének, összeállításának és leadásának feltételeit, a finanszírozás elnyerésének kritériumai valamint a kitöltendő formanyomtatványt.

Állami támogatást minden olyan fiatal, a 35. életévét még be nem töltött vállalkozó kaphat, akinek már rendelkezik egy SRL-D (SRL-Debutant, azaz debütáló kft) kategóriájú vállalkozással, illetve aki most akar új vállalkozást nyitni. Ebben az esetben ezt illetékek kifizetése nélkül teheti meg. Kizáró tényező ugyanakkor, ha a kérvényező tulajdonosa vagy résztulajdonosa esetleg tulajdonosa vagy résztulajdonosa volt egy olyan gazdasági egységnek, amely az Európai Unió területén működik.

Ami a támogatás mértékét illeti, egy-egy igénylő legfeljebb tízezer euró vissza nem térítendő támogatást kaphat, de ez az összeg nem haladhatja meg a részfinanszírozás mértékének 50%-át. A fiatal vállalkozó 80% hitelhez is hozzájuthat, de ez az összeg nem haladhatja meg a 80 ezer eurót. Mindemellett különböző adókedvezményben is részesülhet.

A teljes programra a kormány idén huszonegy millió lejt szán. A támogatás odaítélésekor az igénylés beérkezésének gyorsasága dönt - amennyiben az a kiértékeléskor eléri a hatvan pontot.

Az igényléseket tehát február 15-étől lehet leadni online a www.aippimm.ro honlapon, illetve a http://programenationale2012.aippimm.ro link igénybevételével.

Szatmárnémetiben érdeklődni Kereskedelmi és Ipari Kamara Decebal utca 4 szám alatt található székhelyének II. emelet 203-as szobájában illetve a 0261-711243, a 0261-711243, 0757-108574 , 0732-813414 és 0771-365487 telefonszámon illetve a cristian.ratiu@aippimm.ro emailcímen lehet  Cristian Ratiunál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: