2008-04-01 20:02:14• hírek • István Löchli

150 kilométernyi megyei rangú útszakaszt javítanak fel

 Március 31-én útjára indult az elmúlt időszak legfontosabb útaszfaltozási programja.

Szatmár megyében március 31-én útjára indult az elmúlt időszak legfontosabb útaszfaltozási programja.

A Szatmár Megyei Tanács által megrendelt munkálatok révén mintegy 150 kilométernyi megyei rangú útszakaszt javítanak fel. A megrendelt munkálatokat végző cégek 6 centiméternyi aszfaltréteget helyeznek fel a programba belefoglalt megyei rangú utakra.

Az első ezek közül a Piskolt-Érendréd közötti megyei rangú út, amelyen a kivitelező cég, a Technic Asist szakemberi gőzerővel kezdték meg a munkálatokat március 31-én. Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Csehi Árpád megyei tanácsos, a megyei tanács költségvetési bizottságának elnöke, Kovács Máté, megyei tanácsos, a megyei tanács környezetvédelmi bizottságának elnöke és Ioan Seres, a Szatmár Megyei Tanács műszaki igazgatóságának vezetője tegnap helyszíni szemlét tartottak a mintegy 10 kilométeres útszakaszon folyó aszfaltozások helyszínén.

A másfél nap alatt a cég munkásai mintegy 820 métert sikerült leaszfaltozzanak az útszakaszból, és a helyszíni szemlén részt vevő szakemberek egyöntetű véleménye szerint az elvégzett munka minősége elsőrangú.

„A kivitelező cég a legmodernebb gépekkel dolgozik, így a jelek szerint minőségi munkát végeznek a rövid kivitelezési határidő ellenére is.”-véli Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke. Az alelnök, Csehi Árpád és Kovács Máté megyei tanácsosok egyszerű méréseket is végeztek a helyszínen, amelyből kiderült, hogy a kivitelező tartja magát a szerződésben válaltakhoz.

„Egyszerűen megmértük a lefektetett aszfaltburkolat vastagságát, amely az elvárásoknak megfelelően, minden mért ponton 6 cm volt.”-magyarázta Csehi Árpád.

A cég helyszínen lévő képviselői jelezték, hogy a kivitelezési határidőket minden bizonnyal tartani tudják, amennyiben az időjárási viszonyok is megengedik ezt. Jelezték, hogy az előrejelzések szerint április 2-án esőre számíthatnak, így a mai ellenőrzés napján valószínűleg késő estig dolgoznak majd az utászok.

„Amint a kivitelező befejezi ezt az útszakaszt a Szatmárnémeti-Lázári-Szárazberek útsakaszon kezdenek hozzá az aszfaltozáshoz”- jelezte Kovács Máté megyei tanácsos, aki hozzátette, hogy információi szerint a munkálatok előkészítése, az aszfaltozásra váró útszakasz takarítása már folyamatban van.

Günthner Tibor megyei tanácsi alenök megjegyezte továbbá, hogy a most megkezdett útjavítási programba sajnos nem sikerült belefoglalni minden szatmári megyei rangú utat, de a megyei tanács szakemberei már dolgonak azon, hogy finanszírozási forrásokat szerezzenek a kimaradt útszakaszok rehabilitálására is. Mint elmondta, erre már vannak elképzelések, cél az, hogy a legrövidebb idő alatt minőségi megyei ranú útjaink legyenek megyeszerte.

Megjegyezte továbbá, hogy az aszfaltozási munkálatokkal párhuzamosan folynak az útfoltozási munkálatok is. Jelenleg az Avas vidékén illetve a Nagykároly környéki településeken dolgoznak a foltozási munkálattal megbízott cég, a Constructii Drumuri szakemberei.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: