2019-02-21 11:53:04• hírek • Bede Emőke

Ideiglenes megoldásként hidegaszfalt kerül a tél során keletkezett kátyúkba

Szatmár megye több pontján is tömik a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozása miatt keletkezett kátyúkat – osztotta meg a Szatmár Megyei Tanács sajtóosztálya.

Mivel az időjárás az elmúlt napokban enyhébb volt a szokottnál, így megyénk több pontján is munkához láttak az aszfaltozó cégek. Ebben a periódusban hidegaszfalt-keverékkel szüntetik meg a kátyúkat, azonban tudni érdemes, hogy ez csak ideiglenes megoldást jelent a tél során kialakult útburkolati problémákra. A tartós javításokat csak a tavasz beköszöntekor, a munkálatokhoz ideális időjárási körülmények között lehet kivitelezni.
 

A Szatmárnemeti – Szatmárpálfalva – Pettyén – Dobrácsapáti – Szamoskóród – Kiskolcs – Nagykolcs – Szamoskrassó – Szamoslippó – Szamosborhíd – Szamosveresmart  - Remetemező – Barlafalu útvonalon, egészen a Máramaros megye határáig már befejezték a munkálatokat, csakúgy mint a Szatmárnémeti és Lázári között haladó 194-es jelzésű országúton. Utóbbi útszakasz nem csak a téli időjárás viszontagságai, hanem az ott áthaladó teherfogalom miatt is rohamos tempóban kátyúsodik, így azon a szakaszon igencsak időszerű volt már a kátyúzás, még ha csak pillanatnyi megoldást is jelent a hidegaszfalt.
 

A további napokban a megye más útvonalain is lehet majd munkagépekkel találkozni –tájékoztat a megyei tanács közleménye. Mint írják, a 194C jelzősű megyei úton már folyik a munka, melyet befejezve a 193B és 197 jelzésű utakon, Kányaháza közelében, valamint Nagygércénél, a 109L jelzésű úton is dolgozni fognak. Emellett azokon az útvonalakon is hidegaszfaltoznak majd, melyek felújítására már szerződést írtak alá, viszont a munkálatok még nem kezdődtek meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: