2018-11-16 10:19:59• hírek • Bede Emőke

Ideiglenes körforgalom kerül az Ipari Park bejáratához

A rendszerváltást követően először fordult elő, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Közlekedési Rendőrség egy olyan tanulmányt készített, amelynek célja a városi közlekedés minőségének a javítása a gyalogosok és a gépkocsival közlekedők számára egyaránt.

A 2014. január 1. és a 2018. június 30. közötti statisztikát figyelembe véve a Közlekedésbiztonsági Bizottság több javaslatot is elfogadott az október 29-i gyűlésén. Ezek közül az egyik legfontosabb az volt, hogy ideiglenes körforgalom kerül a Hegyi út és a Szatmárnémeti szélén található Ipari Parkba vezető út kereszteződéséhez, ahol az elmúlt időszakban több baleset is történt.
 

Néhány héttel ezelőtt például egy autóbusz és egy személyautó ütközött össze, viszont biztosan olvasóink is emlékeznek arra az áprilisban történt súlyos buszbalesetre, melyben a két jármű összeütközése nyomán három személy is komoly sérüléseket szerzett. A balesetek oka többnyire ugyanaz volt: a mellékútról érkezők sajnos rosszul mérték fel a főúton érkező járművek távolságát és sebességét.



A kereszteződés biztonságosabbá tétele érdekében, a Közlekedésbiztonsági Bizottság döntése nyomán vasárnap végre megépítik az ideiglenes körforgalmat. Érdemes lesz tehát nyitott szemmel, a megváltozott közlekedési szabályokra figyelve autózni az adott szakaszon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: