2017-03-16 14:04:18• hírek • Kocsis Zoltán

Idei első hazai meccsére készül az Olimpia – egy „játszó” csapat ellen

„Jó formában vagyunk, jól megy a játék és jól állunk a tabellán. Remélem ez elég vonzerő szurkolóink számára, hogy minél többen kijöjjenek péntek délután az Afumati elleni találkozóra”, jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Cosmin Iuhas csapatkapitány.

„Jobb szerettünk volna szombaton játszani, mert így elvesztettünk egy napot a heti edzésciklusból. De hát a tévék diktálnak, még akkor is, ha alig fizetnek valamit a közvetítésért”, méltatlankodott a sajtótájékoztatón Bogdan Andone, aki attól is tart, hogy a 16.00 órakor kezdődő találkozó végére beszürkülhet.

Az Afumati jelenleg 11. a bajnoki tabellán és nincs túl jó formában: idei mindhárom bajnokiját elveszítette, mi több, legutóbbi hat mérkőzésén csak egy pontot tudott szerezni. „Annak ellenére, hogy a tabellán és a pontjaik számában ez nem mutatkozik meg, az Afumati egy olyan csapat, amely játssza a focit”, írta le az ellenfelet Andone. A szakember felhívta játékosai figyelmét az Afumati rutinosabb játékosaira, Vasile Olariura, Bobby Verdesre és Razvan Patrichére, akik korábban több szezont lehúztak az első osztályban is.

„Noha kellemetlen ellenfél az Afumati, ha fejben rendben leszünk, nem lehet gond a három pont megszerzésével”, szögezte le a csapatkapitány, míg Carlo Erdei kiemelte, azért fontos a találkozó, mert ez az első hazai bajnokija a csapatnak idén.

Erdei kapcsán Andone megjegyezte, a téli felkészülési időszak egyik nyertesének is nevezhető, mivel jól teljesített az edzéseken, majd a bajnokikon is bizonyított. A fiatal játékos az előző héten részt is vett - Cosmin Burával és Andrei Ludusannal együtt - a román utánpótlás-válogatott válogatóján, amelyen az edzések mellett egy felkészülési mérkőzésen is pályára lépett. A Spanyolországba utazó keretbe aztán sem ő, sem klubtársai nem kerültek be.

Ludusant és társait, Bogdan Dascalut, Tony Kanalost és George Tudorant a múlt héten Andone az ificsapathoz száműzte fegyelmi okok miatt, vasárnaptól viszont ismét a nagycsapattal edzhettek. Más kérdés, hogy Kanalos gyomorbántalmak miatt több edzést kihagyott, a hétvégén pedig az ificsapatban lép pályára.

Rajta kívül Silviu Pana lesz a csapat egyetlen hiányzója. „Elfogadhatatlannak tartom, hogy a nagyváradi játékos két embert is megüt és csak sárgát kap, Silviu pedig egyből pirosat, amiért reagált. Persze, hogy hibázott, de a büntetések mértéke méltánytalan. Kár érte, mert Silviu formája feljövőben volt”, fogalmazott Andone, akit szintén kiállítottak a Luceafarul elleni 2-2 során. „Nem csináltam semmit, csak visszadobtam egy labdát, amikor állt a játék”, mondta. Egyelőre nem tudni, Pana és Andone hány meccses eltiltást kap, elhalasztották ugyanis a fegyelmi ülést. „Szerettem volna én is részt venni a fegyelmi ülésen”, búslakodott. „Remélem egy meccses eltiltást kapunk csak és nem hármat, nem szeretnénk kihagyni a listavezető Juventus és a második helyezett Sepsi elleni rangadókat”, fogalmazott a vezetőedző.

„Minőségi keretünk van, így nem okoz gondot Pana pótlása. Remélem, péntek délután minél több szurkoló jön ki a meccsre. Ezúton szeretném is megköszönni nekik, hogy múlt héten oly szép számban elkísértek Nagyváradra”, mondta Andone.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: