2019-05-21 11:21:35• hírek • Nagy Tímea

Idegsebész szakorvossal bővült a Korall Klinika csapata

Foto: acusticus .hu
Foto: acusticus .hu

A Debreceni Egyetem Idegsebészeti Karának vezetője, Dr. Szabó Sándor neurológus főorvos rendel júniustól a Korall Klinikán.

A szakemberrel arról beszélgettük, a betegek első sorban milyen panaszokkal fordulhatnak hozzá, és mi történik egy találkozás alkalmával.

 

Az egyetem idegsebészeti klinikájának főorvosa szerint a most induló rendelés célja az, hogy a határon túli régióban élő pácienseknek konzultációs lehetőséget adjanak arról, van-e lehetőségük betegségük idegsebészeti kezelésére. Elsősorban azokra gondolnak, akiknél már történt úgynevezett képalkotói diagnosztika, azaz CT/MRI vizsgálat, és ez valamilyen eltérést igazolt, valamint felmerült az idegsebészeti műtét lehetősége.

 

„Egy ilyen idegsebészeti rendelés során az történik, hogy részletesen tájékozódom a panaszokról, a betegség korábbi alakulásáról, ideggyógyászati szakvizsgálat révén én is ellenőrzöm a neurológiai tüneteket, majd megtekintem a CT/MR képeket. Mindezeket együttesen figyelembe véve értékelem az idegsebészeti kezelés lehetőségeit. A rendelés alapvetően az ideggyógyászati szakvizsgálatra és a radiológiai leletek értékelésére épülő konzultáció, illetve tanácsadás.” - fogalmazott Dr. Szabó Sándor.

 

Amennyiben igény van rá, akkor a műtéti kezelés lebonyolítása is lehetséges, mivel a Debreceni Egyetem klinikája végez térítéses betegellátást a magyar biztosítással nem rendelkezők számára. A Korall klinikai találkozó arra is lehetőséget teremt, hogy az orvos és a beteg megbeszéljék a műtéti kezelést. Itt a műtéttel kapcsolatos minden információ megtudható, orvosi és szervezési vonatkozásban egyaránt – tudhattuk meg a főorvostól.

 

A Debreceni Egyetem Idegsebészeti Klinikájának legfontosabb szakterületei, melyekkel Dr. Szabó Sándor is foglalkozik: a gerinc degeneratív betegségei, porckorong sérvek /discus hernia/, a gerinc csúszásos betegségeinek műtéti kezelése /listhesis/. Az agy daganatai, ezen belül talán külön érdemes megemlíteni az agyalapi mirigy daganatait és azok orron keresztüli műtéteket. Érbetegségek, értágulatok /aneurysmák/ kezelése, arcidegzsába /neuralgia/, agyvíz keringés zavarai /hydrocephalus/. Foglalkoznak továbbá periphériás ideg bántalmakkal, úgynevezett alagút syndrómákkal is, a leggyakoribb ezek közül a carpalis alagút szűkülete.

 

A fentiek csak a leggyakrabban előforduló betegségek, de ezek mellett még sok más tünetegyüttessel is felkereshetik a főorvost a szatmárnémeti Korall Klinika rendelőjében.

 

Dr. Szabó Sándor első alkalommal június 8-án látogat el a Korall Klinikára. További információért és időpontfoglalásért hívják a  0361-412.037-es, a 0361- 800.820-as vagy 0771-630.034-es telefonszámot. A Korall Klinika címe: Szatmárnémeti, István tér (Piata Revolutiei) 22.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: