2014-02-28 12:35:30• hírek • Sajtóközlemény

Idegenforgalmi kiállításon népszerűsítik a megyét

A budapesti Utazás 2014 Nemzetközi Idegenforgalmi kiállításon, a HUNGEXPO-n népszerűsíti Szatmár megyét február 27-től március 2-ig a Szatmár Megyei Tanács küldöttsége és Adrian Stef elnök.

A bécsi Ferien Messe turisztikai vásáron való részvételt követően ez a második ilyen jellegű kiállítás, melyen Szatmár megye képviselteti magát. Az utazási kiállítás része a megye turisztikai fejlesztési stratégiájának. A Románia számára biztosított 150 négyzetméteres stand keretében, Szatmár megye partner régióként vesz részt. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, több mint 30.000 négyzetméteren számos programot, nyereményeket ígér látogatóinak és közel 30 ország 500 kiállítójának ajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők. A külföldi díszvendég Tunézia, a magyarországi díszvendég Pécs, a kulturális díszvendég pedig Matyóföld.

A négynapos, színvonalas turisztikai seregszemlén Szatmár megye különböző információs anyagok által igyekszik bemutatni multikulturalitását, hagyományos termékeit, gyógyfürdőit és a megye turisztikai látványosságait, a „Vendégszeretet és Hagyomány" mottó jegyében. Szatmár megye kiállítóstandjánál Istvánfi Géza vámfalui fazekasmester is kiállítja portékáit. Megyénk multikulturalitásából Maria Petca Poptean népdalénekes, valamint Petrica Zele és Razvan Rosu folklórműsora által is ízelítőt kaphatnak az érdeklődők.

A kiállítás szakmai fórumot teremt a turisztikai szektor számára is. Az első napon, február 27-én rendezték meg az Utazás Fórum konferenciát. Kiemelt téma idén a családi utazás, mely tematika többször visszaköszön az eseményen. Az utazási irodák családi utazási ajánlatait egy különálló szigeten - családi utazások szigete - jelenítik meg, így a tematikus ajánlatokat keresők egy helyen, egy szigeten tájékozódhatnak. A kiállítás területén gyerekjátszó, pasimegőrző és hölgysarok működik, így a család minden tagjának a vásárlás mellett szórakoztató vagy éppen pihentető percekben is része lehet.

Turisztikai kiállításon népszerűsítik Szatmár megyét

Az utazási kiállítás külföldi díszvendég Tunézia. Kultúrájukkal, a standjukon bemutatott kézműves gyerekjátszónak és a színpadi programok sorában feltűnő néptáncbemutatóknak valamint divatbemutatóknak köszönhetően ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A magyarországi díszvendég Pécs. A kultúra városaként aposztrofált Pécs, standján és programjain keresztül mutatja be, miben rejlik sokszínűsége. Az esemény kulturális díszvendége pedig Matyóföld.

Péntek és vasárnap között folyamatos színpadi programok várják az érdeklődőket, a kiállítók standjain pedig különböző nyereményjátékok, gyerekjátszók, koncertek gondoskodtak a jó hangulatról.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: