2008-01-19 10:57:20• hírek • Szatmar.ro

Tilos lesz a dohányzás a Pekingi olimpián

smoking-cigaretteA kínai kormány minden erejével azon van, hogy száműzze a cigarettát a városból.
Augusztusig minden klappolni fog - ígérik a pekingi olimpia főszervezői. Persze a kínai fővárosban nem az építkezések vagy a közlekedés miatt aggódnak. Sokkal inkább az ázsiai emberek viselkedése és a hirtelen átállás okoz fejtörést.

Peking nem titkolt szándéka, hogy idén nyáron megrendezze minden idők legnagyszerűbb nyári olimpiáját. A szervezők az állami vezetéssel karöltve közel egy éve tanítják a kínai népet a megfelelő viselkedésre, azaz nem köpködünk az utcán, nem hangoskodunk az étteremben, nem tapossuk le a másikat sorban állás közben, átengedjük a gyalogosokat a zebrán. Mindezt kis tankönyvekbe foglalva ingyen osztogatják Peking utcáin.

Komoly problémát okoz a dohányzás visszaszorítása is. A kínai kormány minden erejével azon van, hogy száműzze a cigarettát a városból, hogy ezzel is példát mutasson a világnak a játékok idején. Rao Yingsheng, a kormány környezetvédelmi bizottságának tagja figyelmeztette a kínai embereket, februártól már az olimpia jegyében elkészített törvények alapján csak a minimális számban kijelölt helyen lehet dohányozni. Akit rajtakapnak, súlyos pénzbüntetést fizethet.

Eközben az egyik pekingi tulajdonos arra panaszkodott, hogy amióta az előírásoknak megfelelően betiltotta a dohányzást étteremében, alig járnak hozzá vendégek. Az elkeseredett üzletvezető szerint hamarosan kénytelen lesz bezárni a boltot és így jár minden étterem és vendéglő, amely betartja az új szabályokat.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: