2021-02-17 08:16:06• hírek • Bede Emőke

Ice BuKi Challenge: karitatív kihívás indult a csedregi Buki-ház megsegítésére

A kelet-európai gyerekek megsegítésével foglalkozó, Németországból származó alapítvány, melyet Csedregen mindenki csak BuKi-ként ismer, 2008 februárja óta segíti a csedregi roma közösséget, 2011 óta pedig egy különleges napközit is üzemeltetnek a településen.

A központ célja, hogy támogassák a hátrányos helyzetű gyerekeket és segítsenek nekik megtanulni mindazt, amivel a mélyszegénységből ki tudnak törni. A téli hónapokban értelemszerűen a tevékenységek helyszínéül szolgáló BuKi-házat is kell fűteni, s mivel ennek költségei igen magasra rúgnak, a németországi Alexander Ens egy adományozással egybekötött kihívást indított.


A 30 éves férfi kihívásában, mely az Ice BuKi Challenge nevet kapta, a résztvevők valamilyen különösen hideg helyzetben örökítik meg magukat, majd adományoznak, s legvégül barátaikat is a próba teljesítésére kérik. A közösségi oldalra felkerült képek tanúsága szerint az adományozók nem vicceltek: van, aki egy jeges tóba csobbant, mások a hóban álltak tótágast, de természetesen azok is nevezhetnek a játékba, akik csak a lábujjuk hegyét mártják a hideg vízbe.


A BuKi Kinder Facebook-oldalának legutóbbi tájékoztatása szerint a január végén indult kampányhoz már több mint 100-an csatlakoztak, így az elsődleges célként megjelölt 1.400 euró is belátható közelségbe került, sőt akár túl is szárnyalhatják azt, hiszen az ötletgazda úgy döntött, meghosszabbítja a kitűzött határidőt.


Arról, hogy pontosan hogyan is zajlik az élet a BuKi-házban, ide kattintva elérhető cikkünkben számoltunk be részletesen.










 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: