2012-03-09 00:03:36• hírek • Kocsis Zoltán

Ibériaiak verték a manchesterieket

Amikor a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesve az Európa-ligába kerültek át, mindenki United - City álomdöntőről kezdett beszélni. A nyolcaddöntők odavágói után azonban mindkét manchesteri gárda vereségét hozták.

Az angol listavezető Manchester City, miután az előző körben kiejtette a Portót, ismét visszatért Portugáliába. Ezúttal azonban a fővárosba vezetett útja, pontosabban a Sporting otthonába. A José Alvalade stadionba kilátogatók egy iramos, küzdelmes de nem túl látványos első félidő után igazi csúcsfocit kaptak a folytatásban. Kezdődött ez azzal, hogy az 51. percben Xandao egy pazar sarkazással megszerezte a vezetést. A gól jót tett a meccsnek, van Wolfswinkel az egyik, Balotelli a másik kapu előtt hagyott ki ziccereket, az eredmény viszont már nem változott.

A United hazai pályán fogadta az Athletic Bilbaót és amikor a 22. percben Rooney megszerezte a vezetést, úgy tűnt, nem lesz gond a győzelemmel. Csakhogy a végig a remekül játszó baszkok a 44. percben Llorente révén kiegyenlítettek, majd de Marcos (les)góljával már a vezetést is megszerezték. Sőt, a 90. percben Muniain már kettőre növelte csapata előnyét, miután a Bilbao nem adott vissza egy bírói labdát a hazaiaknak. Egy perccel később de Marcos kezezése után Rooney büntetőből szépített, így maradt még esélye a Unitednek a San Mamesben.

Llorente fejjel egyenlített fotó: uefa.de

Villámrajtot vett a másik két, otthon pályára lépő spanyol csapat: az első félidő végén az Atlético Madrid és a Valencia is 3-0-ra vezetett a Besiktas illetve a PSV Eindhoven ellen. A második félidő aztán már kevésbé sikerült jól számukra: a Besiktas szépített, míg a PSV egy újabb kapott gólra két találattal válaszolt.

Az egyedüli versenyben maradt magyar játékost, Megyeri Balázst foglalkoztató Olympiakozs Pireusz Fuster góljával 1-0-ra nyert a Metaliszt Harkov otthonában - a Ferencváros egykori kapusa végigvédte a meccset. A Steaua korábbi ellenfeleinek meccsén de Jong büntetőjével nyert a Twente a Schalkét fogadva - utóbbi csapatban Ciprian Marica végig a pályán volt.

A holland listavezető Alkmaar az utolsó fél órában szerzett két góllal győzte le az olasz negyedik Udinesét, Liege-ben pedig testvériesen megosztozott a négy gólon a Standard és a Hannover.

Európa-liga, nyolcaddöntők:

Metaliszt Harkov - Olympiakosz Pireusz 0-1
gól: Fuster (50.)

Sporting Lisszabon - Manchester City 1-0
gól: Xandao (51.)

Twente - Schalke 1-0
gól: de Jong (61. 11-es)

Atletico Madrid - Besiktas 3-1
gólok: Salvio (24., 27.), Adrián (36.) illetve Simao (53.)

Standard Liege - Hannover 2-2
gólok: Buyens (27.), Tchité (30.) illetve Stindl (22., 11-es), Diouf (56.)

Valencia - PSV Eindhoven 4-1
gólok: Ruiz (11.), Soldado (12., 43., 11-es), Piatti (43., 11-es) illetve Toivonen (83., 11-es), Wijnaldum (90.)

AZ Alkmaar - Udinese 2-0
gólok: Martens (63.), Falkenburg (84.)

Manchester United - Athletic Bilbao 2-3
gólok: Rooney (22., 92., 11-es) illetve Llorente (44.), de Marcos (72.), Muniain (90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: