2016-08-19 23:21:37• hírek • Kocsis Zoltán

Iacob kapus vitt el két pontot az Olimpiától

A Resicabánya elleni győzelem, majd a Mioveni-ben elszenvedett vereség után a harmadik forduló nyitómérkőzésén az Olimpia megszerezte idei első döntetlenjét is, méghozzá a Brassó ellen. Kiegyenlített első félidő után Vasile Pop szerzett vezetést, majd jött az a bizonyos büntető. Egy újabb büntető. A hajrában pedig Florin Iacob bravúrjai!

Augusztusi kánikulában kezdődött a mérkőzés, amelyre a vendégeket egy öt fős szurkolótábor kísért el. Sem ők, sem a hazai drukkerek nem láthattak azonban sok emlékezeteset az első játékrészben. Ugyan a hazaiak némileg veszélyesebben játszottak, összességében kiegyenlített volt a játék, amelyet a sok szabálytalanság és a hidratálási szünet is szaggatottá tette. A két csapat távoli lövésekkel próbálkozott, ám a kapusoknak nem volt különösebben nehéz dolguk. A hazaiak részéről elsősorban Dumitru Muntean, a vendégeknél a hajdanán még az Ajax-szal is összeboronált Sabrin Sburlea volt aktívabb.

Az események a szünet előtti percekben gyorsultak fel, amikor a 42. percben szöglethez jutottak a vendégek, a beadást követően pedig három brassói játékos is centikkel maradt le a gólvonallal párhuzamosan belőtt labdáról. Az újabb szögletet Sburlea egy akrobatikus ollóval zárta, de a labda elkerülte a kaput. A hazaiak válasza két perccel később érkezett, amikor Heil Walter húzta meg a baloldali oldalvonal mellett, majd az ellenfél tizenhatosához érve Munteant ugratta ki, de a kissé éles szögben Iacob remekül védte a szatmári csapatkapitány lövését.

Helyzettel zárta az első félidőt, góllal kezdte a másodikat az Olimpia, az 50. percben ugyanis Bogdan Faur csúsztatott tovább fejjel egy hosszú indítást, Vasile Pop pedig a védők gyűrűjéből közelről a kapuba talált.

A góltól lendületet vett a hazaiak játéka, újabb találatot mégis a vendégek szereztek. A 64. percben Stefan Grigorie tört be a tizenhatoson belülre, a kifutó Iulian Trip pedig a saját védőjével ütközve a támadónak lökte csapattársát. A nem mindennapi szabálytalanságot követően Sburlea állt a labda mögé és nem hibázott.

Az egyenlítés után viszonylag gyorsan ébredt az Olimpia, Pop végezhetett el szabadrúgást, de Iacob védte a 17 méteres lövést. Komoly erőket mozgósított a hazai együttes az újabb gól és a győzelem megszerzéséért, ám Iacob kapuson egyszerűen nem lehetett kifogni! A Chiajna 23 éves kölcsönkapusa a 83. percben valósággal csodát tett, amikor Pop ollóját követően Raul Krausz fejelt öt méterről a kapura, de a kapus a kapufa tövéből kivarázsolta a labdát. A helyzet ezzel ráadásul nem ért véget, Iacob ugyanis Muntean ismétlését is védte!

Az Olimpia az utolsó pillanatig küzdött a gólért, a 94. percben a pillanatokkal korábban beállt francia Nanou Brice fejesét követően centikkel kerülte el a labda a kaput - majd a bíró lefújta a mérkőzést. Ekkor az Olimpia már csak tíz emberrel játszott, Ciprian Durus ugyanis néhány perccel korábban megkapta második sárgáját is...

A mioveni potya-tizenegyes után tehát egy újabb büntető - akciógólt még nem kapott idén Bogdan Andone csapata. Három forduló után négy ponttal áll a gárda, amely a következő fordulóban a Pankotához látogat.

3. forduló:
Olimpia - Brassó 1-1
gólok:
Pop (50.) illetve Sburlea (64, 11-es)
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - Ciul , Fl. Muresan, Heil, Durus - Onicas - V. Pop, Sil. Pana (Nanou Brice '90+4), Krausz (Villand '84), D. Muntean (csk.) - Faur (Bura '73)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: