2009-07-02 11:08:40• hírek • Gozner Gertrud

I. Hadadi Alkotótábor

2009 július 3-án nyílik meg a Dégenfeld Református Egyházi, Oktatási és Művelődési Központ és a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete közös rendezésében az első Hadadi Nemzetközi Alkotótábor.

A táborban három, a kölcsönösség alapján meghívott marosvásárhelyi festőművésznőn kívül - Hadnagy Gabriella, Kulcsár Erzsébet és Neagoi Zsófia - a Szatmárnémeti Egyesület tagjai vesznek részt.

Szatmárnémetiből jelen lesz Gergely Csaba, Tillinger Stefan, Katona Gábor, Kovács Emil Lajos, Dan George, Ţenţ Aurel, Talpos Erzsébet, Balog Stefan, Lakatos Miklós, Moldovan Cristina és Baranyai Júlia. Magyarországról négyen érkeznek a táborba, úgy mint Reisz Tamás, Könyv Katalin, Zirczi Judit és Kaizler Gitta. Nagybányáról Deák János, Kolozsvárról pedig Yildiz Ana teszi tiszteletét a pénteken megnyíló időszakos hadadi művésztelepen.

A Dégenfeld alapítvány biztosítja 10 napra a meghívott művészek teljes ellátását, akik a tábor végén felajánlanak 2-2-alkotást. Tervben van egy egynapos kirándulás a Bogdándra is - tudtuk meg a szervezőktől.

A tábor résztvevői két kiállítással is kedveskednek a helybelieknek: az első bemutatkozó kiállításra július 5-én vasárnap 12 órakor kerül sor, míg a második táborzáró kiállítás július 12-én 12 órakor lesz a helyben készült alkotásokból. A szervezők mindkettőre szeretettel várják a művészetszerető embereket.


Alkotótábor nyílik pénteken Hadadon.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: