2013-03-13 21:20:15• hírek • MTI

I. Ferenc nevet választotta az új pápa

I. Ferenc pápa
I. Ferenc pápa

Az argentin Jorge Mario Bergolio lett a katolikus egyház új vezetője, a 266. pápa.

Jorge Mario Bergoglio argentin bíborost választották meg a római katolikus egyház új vezetőjének, aki az I. Ferenc nevet választotta - jelentette be Jean-Louis Tauran, a korelnök protodiakónus bíboros szerda este.

A 266. pápa a Ferenc nevet választotta, így I. Ferenc néven foglalja el - első latin-amerikaiként - Szent Péter trónját.

Jorge Mario Bergoglio Buenos Aires 76 éves jezsuita érseke. Szinte az egész karrierjét a hazájában, Argentínában töltötte. Állítólag ez a szerényen a háttérbe húzódó, alázatos bíboros kapta a második legtöbb szavazatot 2005-ben, XVI. Benedek megválasztásakor.

Bergoglio javára írják az argentin katolikus egyház megújítását, amely az egyik leginkább konzervatív volt Latin-Amerikában.

Üdvözölte az új pápa a hívőket

Üdvözölte az új pápa a hívőket: az argentin Jorge Mario Bergoglio, aki az I. Ferenc nevet választotta, fehér pápai ruhában állt a Szent Péter-bazilika erkélyére szerda este.

"Tudjátok, a konklávé kötelessége volt, hogy új püspököt adjon Rómának. Úgy tűnik, hogy bíboros testvéreim a világ végére mentek érte. Köszönöm a fogadtatást" - mondta az új katolikus egyházfő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: