2010-06-21 15:49:14• hírek • Szatmar.ro

IV. Egyházmegyei Családos Tábor

Június 27. és július 2-a között rendezi meg a Szatmári Római Katolikus Püspökség Család Munkacsoportja a negyedik egyházmegyei családos tábort.

A Helga Winter Közösségi Házban és környékén szervez idén öt napos családos tábort a Szatmári Római Katolikus Püspökség Család munkacsoportja. A tábor, melynek mottója „Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége!” (Ter 12,3) első felében a zsidó kultúrára, majd a papok és a világiak együttműködésére figyel.

A programot tekintve, június 27-én vasárnap érkeznek meg a résztvevők  és a napot ismerkedéssel töltik, majd a tábori zászló felvonása után esti sétán vesznek részt. Hétfőn reggel Novák Attila, a budapesti „Szombat” című zsidó kulturális lap szerkesztője tart előadást a zsidó nép multjáról és jelenéről, közben a gyerekek, fiatalok – ahogy minden reggeli előadás alatt – tematikus foglalkozásokon vesznek részt. Délután sportrendezvények, így futball, asztalitenisz, tollaslabda, röplabda, métabajnokság várja kicsiket és nagyokat, majd a Collegium nagykárolyi régizene együttes reneszánsz zsidó zenét játszik, az estét pedig mesével és filmklubbal zárják. Kedden az elkezdett témát folytatva, „Zsidó gyökerek az egyházmegyénkben” címmel Danku Pál történész tart előadást, a táborozók zsidó hagyományokkal ismerkednek, Ft. Solomayer Sándor szentmisét mutat be, majd kósher vacsora után tábortűzzel zárják a napot.

A szerdai nappal a papok és családok kapcsolatára tér át a tábor figyelme. Reggel Ft. Dr. Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános „Egyház: Papok és világiak testvéri közössége” címmel tart előadást, később folytatódnak a sporttevékenységek és a métabajnokság, délután pedig a kézműves műhelyben többek között agyagozással és karkötő készítéssel is megismerkedhet minden érdeklődő. Csütörtökön szintén Ft. Dr. Ágoston Ferenc beszél az Egyház 2000 éves történetében megjelenő világiakról, majd családi akadályversenyre és számháborúra kerül sor. Este tábortűzzel búcsúznak, pénteken ugyanis a reggeli kirándulás után zárják a tábort.

Az egyházmegyei családos tábor mindenki számára nyitott, a jelentkezéseket E-Mailen a vi@szatmariegyhazmegye.ro címre, vagy telefonon a 0261-715011-es számra várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: