2017-03-17 18:00:46• hírek • Agerpres.ro

Nincs lehetőség további adócsökkentésre

A törvénykezési változások merevvé tették a költségvetést - nyilatkozta pénteki sajtóértekezletén Reza Baqir, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) romániai küldöttségvezetője.

"A törvénykezési változások, valamint a béreknek és nyugdíjaknak az állami beruházások kárára történő emelése merevvé tették a költségvetést, amely nehezebben áll ellen a gazdasági megrázkódtatásoknak. Sokkal egyszerűbb adót csökkenteni, mint emelni, mint ahogyan sokkal könnyebb dolog a fizetéseket emelni a közszférában, mint csökkenteni" - jelentette ki Baqir.

A szakember szerint, ha a költségvetés rugalmasságának megtartása a cél, akkor nincs lehetőség további adócsökkentésekre.

Az Adótörvénykönyv szerint 2017. január elsejétől 19 százalékra csökkent a hozzáadottérték-adó (TVA), 5 százalékra az osztalékadó, eltörölték az üzemanyag pótlólagos jövedéki adóját és az ipari létesítmények oszlopadónak nevezett különadóját. Ugyanakkor eltörölték a nyugdíj és az egészségügyi hozzájárulás korábban öt országos átlagbérben meghatározott felső határát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: