2011-07-28 12:03:56• hírek • Póti Orsolya

II. SZMDSZ Nyári Szabadegyetem

A pályázatírásról, a karrierépítésről és az ifjúsági élet jellemzőiről hallgathatnak érdekes előadásokat a fiatalok augusztus 12-15. között az SZMDSZ által szervezett Nyári Szabadegyetem keretében. A tábor helyszíne a tavalyi évhez hasonlóan a Nagykároly melletti Bobáld lesz. A tanulás mellett a szórakozás is garantált!

A Szatmár Megyei Diákszövetség második alkalommal szervez nyári szabadegyetemet, folytatva a tavalyi év szellemiségét, összekapcsolva a tanulást és a tapasztalatszerzést a szórakozással.

A Szabadegyetemen való részvétel különösen jó hírt jelent a Szatmárnémeti Babes-Bolyai Tudományegyetem hallgatói számára, ugyanis az egyetem elfogadja a részvételt, mint szakmai gyakorlatot. Ennek köszönhetően a gyakorlat kellemesen telhet tanulva és szórakozva.

A tábor három tematikus napból áll majd, a résztvevők különböző témakörökkel ismerkedhetnek és neves szakemberek előadásait hallgathatják. A pénteki nap megismerkedéssel, a csapat összekovácsolódásával zajlik. A szombati nap témaköre a közélet és az ifjúság kapcsolata. A nap agytágító részének végét egy kerekasztal beszélgetés jelenti az ifjúság és az önkormányzat kapcsolatáról.

Vasárnap a pályázatírás módszereibe kapnak betekintést az érdeklődők. Jelen lesz Csetnek Timea aki a projektmenedzsmentről és a Youth In Action pályázatokról fog előadást tartani és Grüman Róbert, aki elárulja az érdeklődőknek a sikeres pályázatok összetevőit.

Az előadások után több izgalmas vetélkedő is vár a résztvevőkre. Ami még inkább vonzó lehet a fiatalok számára az az, hogy a vetélkedők során a két fős csapatok közül egy megnyerhet két darab fesztiváljegyet a Félszigetre. A szabadegyetem részletes programjáért kattints ide.

A táborba körülbelül ötven középiskolás és egyetemista fiatalt várnak. A jelentkezési határidő augusztus 10-e. Mivel a helyek száma korlátozott a jelentkezést nem szabad sokáig fontolgatni. A jelentkezési űrlapot az office@szmdsz.ro e-mail címen lehet igényelni, és kitöltve ugyanerre a címre kell visszaküldeni. A jelentkezési díj 20 lej, amelyet a Mihai Viteazul 10 sz. alatt lehet kifizetni 9 és 16 óra között.

A szervezők garantálják a Nyári Szabadegyetem jó hangulatát és várják a fiatalok jelentkezését.



Sikeresnek bizonyult az SZMDSZ első nyári egyeteme is
Sikeresnek bizonyult az SZMDSZ első nyári egyeteme is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: