2011-05-09 13:28:22• hírek • Póti Orsolya

Sikeres volt az Orgona fesztivál

Május 8-án első alkalommal került sor néptáncfesztiválra Egri községben, melynek a helyi kultúrház adott otthont. A szervezők elmondása szerint, a vártnál is sikeresebb volt a rendezvény.

Szekeres felvonulással vette kezdetét a május 8-i Orgona Néptáncfesztivál, mely megannyi nézelődőt kicsalogatott az utcára. A tánccsoportok orgonavirággal feldíszített szekereken vonultak végig a falun és Gombáspusztára is ellátogattak. Az előadások sorozata 16 órától vette kezdetét, melyre szintén sokan kilátogattak.

A fesztiválra kilátogatók többnyire Szatmár megyei néptáncosok produkcióját láthatták; többek között szatmári, somogyi, kalotaszegi, mezőségi, küküllőmenti és dunántúli táncokat tekinthettek meg, olyan néptánccsoportok előadásában, mint az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport, az Avasújvárosi Néptánccsoport, a Domahidai Néptánccsoport, a Nagymajtényi Néptánccsoport, a Kökényesdi Néptánccsoport, a Bogdándi Néptánccsoport a Nagykárolyi Rekettye Néptánccsoport, a Szatmári Nemzetiségek Népi Együttese, valamint a Bihar megyei Nyíló Akác Néptánccsoport.

- A vártnál is sikeresebb volt az első Orgona Néptáncfesztivál, az előadások során csak azt vettük észre, hogy egyre több az érdeklődő. A rendezvény fő műsorszáma a Bihar megyei Nyíló Akác néptánccsoport előadása volt, mely egyben zárórésze volt a fesztiválnak. Szeretném, ha Egriben hagyománnyá válna ez a fesztivál, és jó lenne idővel még színvonalasabbá, akár több napos rendezvényé is megszervezni - mondta el Szarvas Károly szervező.

A fesztivál létrejöttéért első sorban köszönet illeti a Szatmár Megyei Tanácsot és a Communitas Alapítványt, melyek a rendezvény főtámogatói voltak, valamint a Szárazfa Népi Együttest a közreműködésért.




Sok érdeklődőt vonzott a szekeres felvonulás és a fesztivál
Sok érdeklődőt vonzott a szekeres felvonulás és a fesztivál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: