2012-05-03 11:18:06• hírek • Póti Orsolya

II. Orgona Néptáncfesztivál Egriben

Az Orgona Néptáncfesztivált első alkalommal 2011 májusában rendezték meg számos Szatmár megyei néptánccsoport részvételével.
Az Orgona Néptáncfesztivált első alkalommal 2011 májusában rendezték meg számos Szatmár megyei néptánccsoport részvételével.

Az Egri Csodaszarvas Néptánc Csoport szervezésében idén is lesz Orgona Néptáncfesztivál. A hagyományőrző, tavaszi eseménynek Egri település ad otthont május 6-án.

Az Orgona Néptáncfesztivál az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport vezetője, Ifj. Szarvas Károly kezdeményezésére valósult meg. Első alkalommal 2011 májusában rendezték meg az eseményt számos Szatmár megyei néptánccsoport részvételével.

A néptáncoktató azért tartotta fontosnak egy ilyen jellegű rendezvény megszervezését, hogy a néptáncot, a hagyományokat ne csak táncházakban, hanem ilyen úton is - egy fesztivál keretében - ápolhassák és továbbadják.

A néptáncfesztiválra második alkalommal kerül május 6-án, vasárnap Egri községben, a település Kultúrházában. A rendezvény 14 órakor szekeres felvonulással veszi kezdetét: a résztvevő tánccsoportok szekerekkel vonulnak fel a faluban és a községben, így invitálva meg az embereket a 16 órától kezdődő fellépésekre, majd az esti élőzenés táncházba.

A rendezvény mindenképp színvonalasnak ígérkezik, hiszen jelen lesznek Szatmár megye olyan magyar néptánccsoportjai, mint a Bogdándi Néptánccsoport, a Nagykárolyi Rekettye Néptánccsoport és a Kökényesdi Néptánccsoport , a fesztivál díszvendége pedig a Kéki Nefelejcs Néptánccsoport, valamint a Szamosszegi Népdal Csoport lesz.

„A szervezés során nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy tapasztalt és színvonalas produkciókat előadó fellépőket hívjunk meg. A fesztivál megszervezése azért nagyon fontos, hogy őseinktől örökölt néptáncainkat, dalainkat megőrizzük és továbbadjuk." - mondta el Ifj. Szarvas Károly a Szatmár.ro-nak, aki ezúton is megköszöni mindazok támogatását, akik valamilyenképpen hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: