2010-05-18 08:12:25• hírek • Póti Orsolya

II. Nemzeti Lovastorna Verseny

Szombaton a Szatmár megyei Csanáloson zajlik a második román nemzeti lovastorna verseny. A szakosztályt a szatmárnémeti Galopp Egyesület vezetője, és a verseny szervezője, Dr. Boér Noémi alapította több mint egy évvel ezelőtt.

A szatmárnémeti Galopp Egyesület vezetőjének, Dr. Boér Noémi kezdeményezésének, illetve a Román Lovasszövetség közreműködésének és anyagi támogatásának köszönhetően több mint egy éve a tereplovaglás, díjugratás, fogathajtás és díjlovaglás mellett lovastorna szakosztály is működik. Az egyesület idén a második hivatalos nemzeti lovastorna versenyét rendezi, melyre május 22-én, szombat délelőtt kerül sor.

A Galopp Egyesület lovastorna klubjának csapata szombaton 10 órától a csanálosi Drosera, a kolozsvári Incitato, a temesvári Romsilva csapataival, valamint a szintén temesvári Victoria tornászaival fog megküzdeni. A verseny négy kategóriában fog zajlani, azaz óvodások, kezdő iskolások, kadettek és haladók kategóriájában.

Dr. Boér Noémi a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy az idei verseny színvonalasabb és összetettebb lesz, mivel sokkal több versenyző jelentkezett, és a tavalyihoz képest idén több lóval indulhatnak a versenyzők. Mindemellett a zene és a hangosítás is minőségibb lesz. A versenyen belül sor kerül egy egyéni bemutatóra, valamint egy pas de deux-re, azaz páros bemutatóra. Először minden versenyző bemutatja a kötelező gyakorlatokat, azután pedig a szabadon választott gyakorlat sorozatot, mely igen szórakoztatónak ígérkezik. A csapatok maguk által kiválasztott történeteket, érdekes jelmezekben, zenére fogják bemutatni - természetesen lóháton. Az idei lovastorna verseny vendége Mariana Moisei, a Román Lovasbíró testület elnöknője, valamint Héczey Katalin, a magyarországi Lovastorna Szakág elnöke lesz.


Sóskúton 2009 októberében


A lovastornának számos előnye van: a gyerekek mindamellett, hogy nagyszerű egyensúlyérzékre tesznek szert, és a szabad levegőn sportolnak, egy komoly szociális programban vesznek részt, mely pozitívan hat ki fejlődésükre és gondolkodásmódjukra. „A lovastorna gyakorlatokat végző gyerekeknek hamar lehet sikerélményben részük, anélkül, hogy megerőltető gyakorlatokat kell végezniük. Olyan gyerekeket is viszünk a versenyre, akik alig két hete iratkoztak be. Tudatában vagyunk annak, hogy nem fognak nyerni, de hamarabb megtanulják kezelni a versenystresszt, és megtanulnak a közönség előtt föllépni." - mondta el Dr. Boér Noémi.

A szombat délelőtti versenyre a belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.


Verseny Sóskúton 2009 októberében
Verseny Sóskúton 2009 októberében


Lovastorna verseny Csanáloson 2009 novemberében
Lovastorna verseny Csanáloson 2009 októberében


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: