2010-07-14 08:32:10• hírek • Póti Orsolya

II. Hadadi Nemzetközi Alkotótábor

Immár második alkalommal népesítik be a hadadi Degenfeld kastély termeit, valamint a Hadad község utcáit a szatmári, máramarosi, marosvásárhelyi, kolozsvári, és  magyarországi képzőművészek.

Nagyszerű körülmények között, - melyet köszönhetnek a Degenfeld Református Egyházi, Oktatási Központnak,  a Szatmár Megyei Tanácsnak - a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének 23 tagja 14 napig  zavartalanul alkothatott. Kurta Tőtös Beáta igazgatónőnek sikerült nagyszerű körülményeket és hangulatot biztosítania a táborban résztvevő képzőművészeknek.

A  művészek nagy része országosan és nemzetközileg ismert és elismert festőművész, szobrászművész, de első alkalommal eljöttek a szatmári egyesület ifjúsági szárnyának tagjai is, akik friss fuvallatot hoztak a tábor életébe fiatalos életszemléletükkel.  Mindegyik résztvevőt egy-egy, a Szatmári Egyesületet, valamint a hadadi kastélyt bemutató CD, illetve egy-egy kitűző várta a Szatmár Megyei Tanács jóvoltából.

Az alkotótábor egy bemutatkozó kiállítással kezdődött, melyen a jelenlévő képzőművészek a magukkal hozott munkáikat állították ki a nagyszámú közönségnek. Ezt a kiállítást egy hét múlva egy újabb követte, melyen immár a táborban készült alkotások láthatóak. A táborban uralkodó alkotási kedvre jellemző, hogy több, mint 186 alkotást tekinthettek meg a hadadiak, amelyek a táborban készültek. A kiállítást a Degenfeld Központ igazgatónője, Kurta-Tőtös Beáta méltatta úgy a kiállítást megelőző Istentiszteleten, mint a kiállítás megnyitóján. A nemzetközi alkotótábort a helybeliek mellett más helységből érkezett személyek, személyiségek, újságírók, az írott és elektronikus média képviselői is megtekintették.


Nagy az alkotási kedv a második Hadadi Alkotótáborban
Nagy az alkotási kedv a második Hadadi Alkotótáborban


A táborban készült alkotásokat a közeljövőben meg lehet majd tekinteni Szatmárnémetiben is, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete Nyári Szalonjában, a Szatmári Polgármesteri Hivatal Galériájában.

Az Alkotótábor július 16.-án zárja kapuit, de Nagy Sándor esperes, a Szatmár Megyei Tanács Kulturális Bizottságának tagja, megyei tanácsos reményét fejezte ki, hogy nemcsak 2011-ben, de még sokáig találkoznak itt a művészek.

A II. Hadadi Alkotótáborban Szatmárnémetiből részt vett: Gergely Csaba, Tillinger Stefan, Katona Gábor, George Dan, Aurel Tent, Szodoray Parádi Hajnalka, Podolyák Vilmos, Moldovan Krisztina, Kóter László, Fóris József, Oana Pop, Alexandra Tripon, Alexandra Chereches, Liliana Zimbru.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: