2010-09-17 14:26:37• hírek • Szatmár.ro

II. Babahordozó Napok Szatmárnémetiben

A szatmárnémeti kismamák idén második alkalommal csatlakoznak a Nemzetközi Babahordozó Héthez a Szatmári Babahordozó Napok megszervezésével. Az idei rendezvénysorozatra szeptember 23-24-én kerül sor a Wolfenbüttel utca 36 szám alatti Evangélikus Parókián.

A Szatmári Babahordozó Napok elsődleges célja az, hogy felhívja a kisbabás szülők és a várandós kismamák figyelmét a babahordozásban rejlő csodálatos lehetőségekre. A megfelelő babahordozó eszközökkel testközelben hordozott babák nyugodtabbak és kevesebbet sírnak, mert a hordozás biztosítja számukra azt a közelséget és biztonságot amire életük első hónapjaiban-éveiben olyan nagy szükségük van. A kisbabára és hordozó személyre (általában az édesanya vagy édesapa) egyaránt jó hatással van a hordozás, és ezen felül még praktikus is. Egy testközelben hordozott babával az édesanya zökkenőmentesen elláthatja napi teendőit, úgy, hogy közben folyamatosan figyelemmel tudja kísérni a kisbaba minden rezdülését.

A II. Szatmári Babahordozó Napok nevet viselő rendezvénysorozat babahordozó sétával indul  szeptember 23-án délelőtt, a Kossuth kert főbejáratától. A séta végén, az újközpontban lehetőség lesz különböző babahordozó eszközök kipróbálására is.

A Babahordozó Napok rendezvényeire ellátogatók megismerkedhetnek a különböző babahordozó eszközökkel (hordozókendő, babaerszény, mei tai, karikás kendő, csatos hordozó), ezeket ki is próbálhatják, valamint előadást hallhatnak a babahordozás lelki oldaláról.

 

A babahordozásról való  tájékozódás mellett lehetőség lesz kézműves foglalkozáson részt venni, az Aranykapu Kulturális Egyesület jóvoltából, valamint más témák is terítékre kerülnek, mint például az igény szerinti szoptatás és a kereskedelemben kapható tisztítószerek és kozmetikumok és ezek természetes alternatívái.

A tavalyi babahordozó napok programjaihoz képest újdonság lesz a tombola. A tombolajegyet vásárlókat értékes nyeremények várják, mint például egy 100 RON értékű babahordozó erszény, egy ugyancsak 100 RON értékű vásárlási utalvány a Boribon fajátékbolt (www.boribon.ro) jóvoltából, valamint több értékes kézimunka alapanyagokat (www.kreativfun.ro), könyvet és természetes szappant (www.greenbaby.ro) vagy natúrkozmetikumokat (www.sideris.ro, www.organik.ro) tartalmazó ajándékcsomag. A tombolaárusításból befolyó összeget a szervezők a rendezvénysorozat költségeinek fedezésére fordítják. A helyszínen a résztvevők fajátékokat (www.titiri.ro) és könyveket (kétezeregy kiadó) is vásárolhatnak majd.

A rendezvény programjaira a belépés ingyenes, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!


Tavaly is siker volt a Babahordozó Napok
Tavaly is siker volt a Babahordozó Napok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: