2015-06-08 08:02:26• hírek • Hirdetés

III. Szatmári Megyenapok - június 26-28-án

A Szatmári Megyenapok az országban egyedülálló rendezvénynek számít.

A szatmáriak legnagyobb ünnepén jelen van mind a 65 municípium, város és község, mely településeket büszkén képviselnek a polgármesterek illetve a helyi gazdák. A rendezvény célja, hogy bemutassa minden település  szokásait, hagyományait, történelmét illetve  turisztikai látványosságait. A fő cél viszont, hogy  ünnepi környezetben ismerjék meg a résztvevők a szatmári a vidékeket, az embereket, a kulturális és kulináris hagyományokat.

A rendezvény két helyszínen zajlik a régi és az új központban. A régi központban vannak felállítva a községek faházikói, melyeket a saját hagyományaiknak megfelelően diszítenek fel, ahol bemutatják hagyományaikat és gasztronómiai sajátosságaikat. Szintén ide lesz felállítva a folkszínpad, amelyen a népzene hazai és nemzetközi képviselői lépnek fel.

Hogy még különlegesebb legyen a rendezvény, más tevékenységgel is kiegészül a program, mint például: a népviseletbe öltözöttek, a mazsorettek és az önkormányzatok képviselőinek a felvonulása, kisállatkiállítás, sportversenyek, kézműves kiállítás.

Az újközpontban felállított színpadon a könnyűzene hazai és nemzetközi képviselői, illetve helyi énekesek lépnek fel. Ezen a területen lesznek a lacikonyhások is, akik ételt és italt fiognak árusítani.

A három napos rendezvény sportversenyekkel egészül ki, melyek célja, hogy még vonzóbbá tegyék ezt az eseményt a nagyérdemű számára. A rendezvénysorozat keretében különböző helyszíneken szerveznek versenyeket: megszervezik a falvak versenyét, lesz gasztronómiai verseny és szépségverseny is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: