2009-09-24 14:28:42• hírek • Gozner Gertrud

Babahordozási Nap Szatmárnémetiben

A Nemzetközi Babahordozási Nap alkalmából szeptember 24-én több mint húsz fiatal anyuka és egy apuka vonult fel kisbabájával Szatmárnémeti városközpontján keresztül.

Az akció célja a babahordozás népszerűsítése volt, valamint az ortopédiailag helyes testtartást biztosító babahordozó eszközök megismertetése a nagyközönséggel - fejtette ki lapunknak Gödri Réka, a baba-mama klub vezetője, a rendezvény szervezője. Szatmárnémeti mellett más erdélyi városok is, úgy mint Nagyvárad, Marosvásárhely, Csíkszereda és Kolozsvár is csatlakozott idén először az eseményhez.

A menet délelőtt fél 11 körül indult a Kossuth-kert elől, végigvonult a sugárúton, majd a központi parkon keresztül a babák és mamák megérkeztek az új központba. A járókelők mosolyogva figyelték a babák felvonulását, az érdeklődőknek pedig szórólapokat osztottak a résztvevők. Az új központba lehetőség nyílt, hogy az arra járó kisbabás anyukák kipróbálhatták a baba-mama klub által elhozott babahordozási eszközöket. A rendezvény programjai délután 16 órakor Evangélikus-Lutheránus Imateremben folytatódtak tovább, ahol csörgőnemezeléssel és előadásokkal várták az érdeklődőket.

A baba-mama klub tavaly novemberben alakult, a tagok hetente egyszer találkoznak, és különböző, a kismamákat érdeklő témákról beszélgetnek - tudtuk meg Gödri Rékától. Eddig szó került többek közt a fogápolásról kisgyermekkorban, elsősegélynyújtásról, szoptatásról, hozzátáplálásról, mosható pelenkázásról, szobatisztaságról, babahordozásról. A klub keretén belül babahordozó-eszköz kölcsönző is működik, ami nagyon népszerű a kismamák körében. A tagok minden kedden fél 11-kor gyűlnek össze a Wolfenbüttel utca 36 szám alatt.


Szatmárnémetiben Babahordozási Napot tartottak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: