2009-09-23 14:45:43• hírek • Gozner Gertrud

A babahordozást népszerűsítik

Világszinten a szeptember 21 és 28 közötti periódusban ünneplik a Nemzetközi Babahordozó Hetet. Ennek alkalmából szeptember 24-én, csütörtökön a szatmári baba-mama klub tagjai is számos programmal várják az érdeklődőket.

A Babahordozási nap kapcsán Gödri Rékát, a klub vezetőjét a helyes technikákról kérdezte lapunk. A babát nem ajánlatos olyan kenguruban vinni, aminek nagyon keskeny a beülő része, tehát az, ami a baba lába közé esik, és sajnos a legtöbb kenguru ilyen - fejtette ki a klub vezetője. Az az ideális, ha a baba lába térdhajlattól térdhajlatig alá van támasztva, ellenkező esetben a súlypont az ágyék tájékára és a gerincre esik, és nagyon megterheli - tette hozzá.

Ugyancsak nem tesz jót a babának, ha a hordozóban kifele fordítják. Ez több szempontból is káros lehet, egyrészt nem tud elbújni az ingerek elől, nem tud aludni, s ha mégis elalszik nincs kényelmesen, a háta pedig homorít, ami szintén nem jó a gerincnek - magyarázta a fiatal anyuka. Az optimális hordozás ismérvei, hogy a hát megfelelően meg van támasztva, a lábak békatartásban, a baba pedig hozzábújhat a hordozó személyhez, és ezt leginkább a babahordozó kendő tudja biztosítani - hangsúlyozta kis a baba-mama klub vezetője.

A rendezvény délelőtt fél 11-kor Hordozós sétával kezdődik, amely a Kossuth kertből indul, és az újközpontban fejeződik be. A felvonulás során szórólapokat osztogatnak a járókelőknek, amelyben a babahordozás jelentőségére hívják fel a figyelmet. A városközpontban az érdeklődők ki is próbálhatják a babahordozási eszközöket. Délután 16 órától a a programok az Evangélikus-Lutheránus Imateremben folytatódnak hazai és külföldi szakértők tartanak előadásokat a babahordozó kendőkről és szoptatás közben adódó problémákról, valamint csörgő-nemezelésre is sor kerül. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.


Idén szeptemberben Szatmárnémetiben is megtartják a Babahordozási Napot.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: