2011-09-19 14:07:15• hírek • Szatmár.ro

III. Szatmári Babahordozó Napok

Idén három napot szentelhetnek a babahordozásnak a szatmári anyukák, ugyanis szeptember 28-30. között kerül sor a III. Szatmári Babahordozó Napokra. A rendezvény ebben az évben is változatos programokkal várja az érdeklődőket.

A babhordozás egy olyan kivételes módja a gyermekeinkről való gondoskodásnak, mely során a család minden tagja megtapasztalhatja, hogyan oldódnak fel a kisgyermekes léttel kapcsolatos kételyek: miként szabadulnak fel a szülők a bezártság, korlátozottság alól, miközben a babájuknak is megadják a számára oly fontos intenzív együttlétet, hogyan válik részesévé a babával való elmélyült harmonikus kapcsolatnak nem csak az édesanya, de az édesapa, a testvérek, a nagyszülők, nagynénik és nagybácsik, egyszóval bárki, aki megragadja a babahordozás adta lehetőségeket, és hogyan győzhetünk le a hordozóeszköz segítségével akár időbeli, akár környezeti, akár testi akadályokat.

A babahordozás tehát egy olyan természetes és mégis modern módja a gondoskodásnak, mely folyamatos testközelséget és biztonságot nyújtva segít kialakítani és elmélyíteni a baba egész későbbi életére kiható kötődést.

Szatmárnémetiben immár harmadik alkalommal szervezik meg a babahordozó napokat, mely által népszerűsítik a babahordozást, gyermekprogramokkal és érdekes előadásokkal készülnek, valamint elsajátíthatják a hordozókendő kötését is egy tanfolyam keretében.

A rendezvény babahordozó sétával veszi kezdetét szeptember 28-án, délután 16 óra 30 perctől. A séta a Kossuth Kertben található játszótér mellől indul a régi és az új városközponton át. A programra olyanok is jelentkezhetnek, akiknek nincs babahordozó-eszközük.

Szeptember 29-én, csütörtökön a Wolfenbüttel utca 36 szám alatti ingatlanban zajlanak tovább az események. 16 órától csuhébaba készítésre kerül sor Somi Judittal, 17 órától pedig „Ősi anyai ösztönök avagy káros-e a majomszeretet" címmel kerül sor Suba Mónika marosvásárhelyi pszichológus előadására. 18 órától Tarczali Mónika baba és gyermekhordozási tanácsadó babahordozásról szóló előadását hallgathatják az érdeklődők.

Az anyukák szeptember 30-án, délelőtt két és fél órás hordozókendő kötési tanfolyamon vehetnek részt Tarczali Mónikával. A tanfolyam térítés ellenében működik, jelentkezni lehet rá szeptember 29-én és 30-án, valamint a babahordozó napok előtt Gödri Rékánál. Csütörtök délután további érdekes előadásokat hallgathatnak. Suba Mónika az óvoda érett gyermekekről és szülőkről tart előadást, majd Kovács Katalin tart előadást a szoptatásról. Az előadások közben 17 órától zenés foglalkozásra kerül sor Hadházi Éva zenetanárral. A rendezvény záróakkordjaként tombolahúzásra kerül sor, mely során értékes nyereményekben részesülhetnek a szerencsések.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: