2017-03-02 09:19:59• hírek • Agerpres.ro

IÁ-szimpatizáns német orvostanhallgatók Kolozsváron

Két, Kolozsváron élő német állampolgárt nyilvánítottak nemkívánatos személlyé, mivel az érvényben lévő terrorizmusellenes törvények alapján nemzetbiztonsági kockázatot jelentő tevékenységet folytattak - közölte szerdán közleményében a Román Hírszerző Szolgálat (SRI).

Az idézett forrás szerint a két német állampolgár - egyikük szíriai származású - gyors ütemben radikális nézetekkel azonosult, majd mindketten csatlakoztak az Iszlám Államhoz (más nevén Daesh-hez), és erőszakra való hajlamot mutattak. 

"M.B. és N.R. vallásos propagandát és kiképzést folytatott, abból a célból, hogy a dzsihadista ideológiához vonzzák romániai hittársaikat. Mi több, romániai tartózkodásuk alatt Szíriába terveztek utazni, hogy csatlakozzanak a Daesh-hez (Iszlám Államhoz)' - tájékoztat a SRI, amely szerint a két személyt 2016-ban kezdték megfigyelni. 

A szóban forgó két német állampolgár házaspár, a férj szíriai származású, az asszony német. Kolozsváron éltek, mindketten az orvosi egyetem hallgatói. A SRI közleménye értelmében a bukaresti táblabíróság, a belügyminisztérium keretében működő bevándorlási főfelügyelőség és a Román Hírszerző Szolgálat együttes intézkedései során az a döntés született, hogy M.B.-t és N.R.-t 10 évre nemkívánatos személyeknek nyilvánítják.

(AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: