2014-07-16 12:47:48• hírek • Kocsis Zoltán

Huszti Szabolcs elhagyta a Hannovert, Kínába szerződött

Élete legjobb szezonja után Huszti Szabolcs ismét hátat fordít az európai csúcsfocinak és vélhetően jóval magasabb bérezésért a Távol-Keletre igazolt: elhagyta a német élvonalbeli Hannovert és a kínai élvonalbeli Csangcsun Jatajhoz szerződött!

A 31 éves szélső a tavaly 30 meccsen 10 gólt szerzett és a 9 gólpasszt adott az éppen aktuális világbajnok ország bajnokságában. Ezt követően arról beszélt, ez talán utolsó esélye, hogy egy igazán nagy klubba szerződjön. Májusban hamarabb elhagyta a Hannovert és önkényesen vette ki korábban szabadságát, amiért rekordösszegű büntetést kapott. Ennek ellenére hangoztatta: nem szándékozik mindenáron elhagyni a zöld-fehér-feketéket.

Július 16-án aztán a Hannover hivatalosan bejelentette: tiszteletben tartják Huszti kívánságát és elengedik őt a Csangcsun Jatajhoz. Azt, hogy a kínaiak mennyit fizettek érte, nem hozták nyilvánosságra. Martin Kind, a Hannover elnöke azonban odaszúrt Husztinak, mondván: „Szabolcs a jövedelemnek kifejezetten kiemelt jelentőséget tulajdonít".

A miskolci születésű Huszti a Sopronban, majd a Ferencvárosban lett ismert játékos. Innen került a francia Metz-hez, de az élvonaltól a szezon végén búcsúzó csapatban nem alakított maradandót. Nem úgy az érte egy millió eurót fizető Hannoverben, ahol összesen 154 meccsen 43 gólt szerzett és 48 gólpasszt adott. Pályafutását kicsit megtörte, amikor 2009-ben 3 millió euróért az orosz Zenithez igazolt. Szentpéterváron ugyan orosz bajnok lett és pályára léphetett a Bajnokok Ligájában is, ám három szezon alatt mindössze 82 meccsen lépett pályára (ebből csak 58 a bajnoki) és 12 gólt szerzett. Ekkor került távol a válogatottól is. Előbb arra hivatkozott, hogy stabilizálni szeretné helyét a Zenitben, majd önkéntes száműzetésbe vonult. Összesen 51 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt és 7 gólt szerzett.

Hannoverbe 2012 nyarán került vissza 750.000 euró fejében és a Bundesligában ismét szárnyalni kezdett: az elmúlt két szezonban minden sorozatot figyelembe véve 67 meccsen lépett pályára és 25 gólt szerzett.

Huszti a magyar labdarúgás elmúlt évtizedének egyik legkiemelkedőbb játékosa, ezzel együtt a legszomorúbb példája annak, miként lehet kisiklatni egy ígéretes pályafutást. Amely a kínai bajnokság tavalyi 14. helyezettjénél „teljesedhet ki".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: