2018-11-06 06:45:37• hírek • Közlemény

Huszonötéves Szamos-negyed református gyülekezete

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Szatmárnémeti-Szamos-negyedi Református Egyházközség, az alkalmon Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett Igét.

A vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten a gyülekezet kórusa és az ifjak szolgálata után püspök úr a 119. zsoltár első 4 verse alapján prédikált:  Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az Úr törvénye szerint élnek.  Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt,  nem követtek el álnokságot, hanem az ő útjain jártak. Te megparancsoltad, hogy utasításaidat pontosan megtartsák.” A gyülekezet az Isten szerinti boldogság útján járt eddig és halad tovább az Isten által kijelölt igaz úton, szenvedések, talpra állások, örömök és megvalósítások jutottak számára, a gyülekezeti közösség pedig mint család élte át mindezt.

 

A prédikációt követően Bogya-Kis Ferenc lelkipásztor köszöntötte a gyülekezetet majd Bogya Kis Mária, a Szamos-negyedi református gyülekezet lelkipásztornője a templomépítés folyamatának főbb mozzanatait foglalta össze a gyülekezet számára az 1991. július 7-i alapkőletételtől kezdve egészen a 2000. július 9-i templomszentelésig. 1993-tól anyaegyházközségként működik a gyülekezet

 

A gyülekezet hálával gondolt vissza az elmúlt két és fél évtizedre.

 

Köszöntött a város polgármestere, Kereskényi Gábor és több jelenlevő lelkipásztor, akik részesei voltak Szamos-negyed életének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: