2014-08-26 15:29:09• hírek • Szatmár.ro

Huszonöt hátrányos helyzetű gyermek táborozott Büdössáron

A hétvégén tartották meg a Máltai Segélyszolgálat fiatal önkéntesei által szervezett tábort.

Huszonöt hátrányos helyzetű, a Szent József Központ after school programjait látogató gyermek és tizenegy önkéntes vett részt a hétvégén a Büdössáron megrendezett táborban. A táboron belül a gyermekek szines programokon vehettek részt: voltak kiscsoportos foglalkozások, különbözö közöségi játékok, akadályverseny, lovas szekerezés és persze esténként ének a tábortűz körül.

Mivel a Máltai Segélyszolgálatnak a mottója: "A hit megörzése és a szegények megsegítése", így nem maradhatott el a szentmise sem, amit a szabadban tartottak meg és Vojtku László, a Szentlélek plébánia plébánosa celebrált.

"Ezek a gyermekek most megtapasztalhatták, hogy megérte kevesebbet roszalkodni és többet tanulni az iskolai évben, hisz a  hazainduláskor egyikőjük sem akart felszálni a buszra, annyira jól érezték magukat. Hála és köszönet minden támogatónak, akik lehetövé tették ennek a tábornak a megvalósitását" - mondta el a Szatmár.ro-nak Muresan Gábriel, a Máltai Segélyszolgálat önkéntese.

Köszönet illeti a 11 önkéntes fiatalt, akik energiát nem sajnálva megszervezték ezt a tábort. Ők nemrég egy jótékonysági koncertet is szerveztek a Downtown Pubban - az ekkor gyűjtött adományokat is felhasználták a tábor megszervezésekor.

Büdössáron táboroztak a diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: