2015-09-25 23:22:55• hírek • Szatmar.ro

Huszonöt éves a Caritas

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén negyed évszázados fennállásához érkezett. Az 1990-ben megalakult, a Szatmári Római-katolikus Egyházmegye égisze alatt működő szervezet 25 év alatt a partnerek, támogatók, alkalmazottak és önkéntesek hozzájárulása által több mint 200 ezer személynek nyújtott támogatást Szatmár és Máramaros megyében.

Ez a 25 év azonban nem múlhat el nyomtalanul, ezért a szervezet a szép, olykor nehéz, de az emberségesség és szociális támogatás szempontjából mindenképp jelentős pillanatokat szerette volna szeptember 25-én, egy jubileumi ünnepség alkalmából feleleveníteni.

A különleges napra több mint 150 személy kapott meghívást, köztük a két megye hivatalosságai, helyi, valamint németországi és ausztriai meghívottak is részt vettek az eseményen.

Délelőtt a szervezet alkalmazottai a partnerekkel közösen a Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök által celebrált szentmisén vettek részt. A szentmise után a jelenlévők meglátogatták a naponta több mint 150 hátrányos helyzetű gyermek számára szolgáltatásokat nyújtó túrterebesi „Tours-i Szt. Márton" Közösségi Központot, ahol az ünnepség részeként a püspök úr felszentelte az épületet.

Az ünneplés 16 órakor a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában tartott ünnepséggel folytatódott. Az esemény, megadva az alkalom ünnepi hangulatát, egy rövid szimfonikus koncerttel kezdődött, majd a jelenlévőket Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök és Láng László, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója köszöntötte. A jelenlévő hivatalosságok és külföldi partnerek gratuláltak a szervezetnek az eddig elért szép eredményekhez és további sok sikert kívántak.

A köszöntőket követően Kósa Attila Kálmán, a szervezet szociális igazgatója és Hackl Thomas projektfelelős a Caritas alapkoncepciójáról, 25 év eredményeiről és a szervezet jövőképéről tartott egy rövid előadást. Az ünnepség a szakmai adatok után egy érzelmekre fókuszáló, a Szatmári Egyházmegyei Caritas tevékenységeit, kedvezményezetteit bemutató rövid filmmel ért véget.

A film után a vendégeket a filharmónia előcsarnokában egy fotókiállítás várta, mely a szervezet 25 év alatti tevékenységeinek, eredményeinek pillanatképeit elevenítette fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: