2019-11-19 08:42:42• hírek • közlemény

Huszonöt éve szentelték fel a szatmárnémeti Szentlélek templomot

Huszonöt éve szentelték fel a szatmárnémeti Szentlélek templomot - ennek megünneplésére gyűl össze szerdán este hattól a közösség.

1991. május 1-jén helyezték el a szatmárnémeti Szentlélek templom alapkövét, 1994. november 20-án pedig Reizer Pál megyéspüspök felszentelte, a hívek szolgálatára bocsátotta az új istenházát. A két időpont között lázas munka folyt, melyből az akkori plébános, Merk Mihály és a hívek is kivették a részüket: rakták a téglákat, keverték a maltert, elvégezték, amit kellett, csak legyen templom.


Huszonöt év telt el tehát a 16-os lakónegyedbeli hívek katartikus élménye, eseménye, a templomszentelés óta, szerdán este hat órától közösen tekintenek vissza az eltelt időre, adnak hálát érte. Miután hétfőn és kedden este, szintén tizennyolc órától Magász Jenő, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa a szentmisékben tart felkészítő elmélkedéseket, 20-án Schönberger Jenő püspök mutatja majd be a legszentebb áldozatot és Hársfalvi Ottó általános helynök tart szentbeszédet. Szeretettel várják a zarándok híveket is az ünnepi alkalomra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: