2016-09-12 15:59:40• hírek • Szatmár.ro

Huszonöt éve kezdődött az oktatás a Hám Jánosban

A római katolikus teológiai líceum ez alkalommal is ünnepi szentmisével kezdte a tanévet.

A Székesegyházban hétfőn 11 órai kezdettel megtartott szentmisén ott volt az iskola apraja-napja. Az oktatás negyed századdal ezelőtt vette kezdetét a felekezeti iskolában, erről több felszólaló is megemlékezett. Most összesen 629 diák - 187 óvodás és 442 iskolás - kezdi a 2016/2017-es tanévet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban.

Ádámkó István igazgató a ceremóniát követő beszédében üdvözölte a diákokat és megköszönte az iskolának szavazott bizalmat a szülőknek. „Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy a 2016-os tanévben végzős diákjaink érettségi sikerességi aránya a nyári szesszióban: 100 %-os volt. Örömmel gondolok vissza Évi oklevelek átadására is, hiszen közel 150 diákunkat jutalmaztuk elismerő oklevéllel megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyeken elért kimagasló eredményeikért. Elkötelezett munkánkat folytatnunk kell odaadással, pontossággal és keresztény küldetéstudattal az előttünk álló tanévben" - mondta.

A nyári vakáció folyamán nagyszabású felújítási munkálatok voltak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum óvodájában: külső tatarozás, belső felújítás, tetőszerkezet cseréje, udvarrendezés. E mellett kisebb felújítási munkálatok voltak az iskolában és a konviktusban is a nyári szünet alkalmával.

Az iskola legifjabb diákjait, az előkészítősöket Leiti Mónika fogja tanítani. Az V. osztályosok osztályfőnöke Csapó Ilyés Attila lesz, a két induló kilencedik osztály élén pedig Szász Anikó és Koczinger Éva állnak.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: