2015-12-07 14:43:45• hírek • Szatmár.ro

Huszonöt év a párbeszéd jegyében

A Szatmárnémeti RMDSZ december 10-én 18 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában ünnepli alapításának 25 éves évfordulóját. Ez alkalomból díjazni fogják a szervezet kiemelkedő személyiségeit és koncertezni fog a Csík zenekar is.

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettesének üzenete a 25 éves Szatmárnémeti RMDSZ-nek.

Az elmúlt negyedszázad sok változást hozott a Kárpát-medence külhoni magyar közösségeinek életében. Megéltek felemelő pillanatokat, de el kellett szenvedniük a 2004. december 5-i nemzetáruló elutasítást is, amíg 2010-ben a választók felhatalmazásával a Fidesz-KDNP szövetség kezdeményezésére végre törvénybe foglalhattuk nemzeti összetartozásunkat, melyet az állampolgársággal pecsételtünk meg. Új Alaptörvényünk Nemzeti Hitvallásában kinyilvánítottuk, hogy felelősséget viselünk a külhoni közösségeinkért.

Ennek szellemében támogatjuk magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket, egyéni és közösségi jogaik, önrendelkezésük érvényesítését. Magyarország Kormánya számára fontos, hogy a határ mindkét oldalán erős, életképes magyar közösségek élhessenek, mert csak így lesz a határok felett egy a nemzet.

Nemzetpolitikánk programjai az élet minden területén segítő kezet nyújtanak a külhoni magyar közösségek felé. Azonban mindez csak akkor éri el célját, ha olyan megbízható partnerek állnak mellé, mint az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Szatmárnémeti RMDSZ. Köszönöm nemzetszolgálatukat és kérem, hogy a jövőben is legyenek a szatmári magyarság érdekeinek szószólói.

Megbecsüléssel:

Semjén Zsolt

Magyarország miniszterelnök-helyettese
Budapest, 2015. november 27.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: