2015-12-07 17:24:17• hírek • Szatmár.ro, MTI

Huszonnégy órás úszás Nyírbátorban

Pénteken és szombaton 24 órás úszást rendeznek a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben.

A szervezők tájékoztatása szerint a negyedik alkalommal sorra kerülő esemény fővédnöke Kis Gergő Európa-bajnok úszó lesz.
Az első 24 órás úszást 2012 decemberében rendezték, ekkor állították fel a "leghosszabb úszásedzés magyarországi maratoni csoportos váltó rekordját".

A jelenlegi csúcs a tavaly elért 1642 km-es eredmény, ennek megdöntésére készülnek idén a szervezők.

A rekordkísérlet mellett babaúszás, úszóoktatás és búvárúszás, illetve bemutatók színesítik a gálát, amelyen a daganatos és krónikus beteg gyermekeket segítő Bátor Tábor javára szerveznek gyűjtést.

A fürdő az 1970-es években is működő városi strandból nőtte ki magát, a vendégeket akkoriban még csak szabadtéri medencékkel várták, ám az utóbbi években nagy fejlesztési munkákon esett át a fürdő. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy vize ezer méter mélyről jön fel a felszínre, a 2003-as vizsgálatok alapján pedig gyógyvízzé minősítették.

A fürdőkomplexum fedett része egész évben látogatható. Itt két gyógymedence, úszómedence, jakuzzik és gyermekmedencék várják a turistákat, emellett pedig számos wellness-szolgáltatást lehet kipróbálni. Ilyen az infraszauna, az aromaterápia, gőzfürdő, és még sorolhatnánk. A gyógyulni vágyók a gyógyvíz hatásai mellett további gyógyászati szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, mint a víz alatti gyógytorna, a gyógymasszázs, vagy a fizioterápia, hogy csak a népszerűbbeket említsük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: