2011-12-16 11:36:32• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonnégy óra, hét baleset, négy súlyos sérült

Illusztráció
Illusztráció

Szokatlanul mozgalmas napja volt csütörtökön a Szatmár Megyei Rendőrség Közúti Osztály munkatársainak: összesen hét közlekedési balesethez mehettek helyszínelni. Gyorshajtás, elsőbbség megadásának elmulasztása, ittas vezetés, jogosítvány nélküli vezetés és cserbenhagyásos gázolás - széles volt a paletta.

Az első súlyos következményekkel járó baleset csütörtök hajnali hat órakor történt a Lucian Blaga sugárúton. A 26 éves Sebastian T. nem adott elsőbbséget az úttestet szabályosan átkelni készülő B. Imrének. A 49 éves, nagykolcsi illetőségű férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Alig másfél órával később Nagykárolyban a 26 éves Ovidiu M. szintén hasonló módon okozott súlyos testi sérülést egy gyalogosnak. A 78 éves Teodor G. 7.40-kor szabályosan kelt át a közlekedési lámpával ellátott gyalogos átjárón, amikor a fiatalember elütötte. Az idős férfit szintén kórházba kellett szállítani.

Újabb két órával később, ismét Szatmárnémetiben, a Clabucet utcában történt a következő súlyos baleset. Délelőtt 10.30 körül a 22 éves Eric R. hátramenetben súlyos sérüléseket okozott a 88 éves Ileana N.-nak. Az idős nő a baleset pillanatában a járdán tartózkodott!

Az utolsó súlyos baleset szintén a megyeszékhelyen történt, méghozzá szintén a város déli részén. Az Ipari Park környékén, 21.13 perckor Vasile P. a túlzott sebesség miatt elveszítette uralmát gépjárműve fölött, átsodródott a szemben lévő sávra, egy villanyoszlopnak csapódott, majd az autó felborult. A rendőrség kiérkezésekor meglepetten tapasztalta, hogy a 26 éves szatmári férfi nem rendelkezett gépkocsivezetői engedéllyel. A gépjármű tulajdonosa, Ioan S. az anyósülésen tartózkodott a baleset pillanatában, ellene is eljárást kezdeményezett a hatóság. A baleset során a gépkocsivezetőt súlyos zúzódásokkal kellett kórházba szállítani.

A csütörtöki nap folyamán további három olyan baleset történt, ahol nem történt komolyabb sérülés. Az 1F jelzésű országúton, Érszakácsi közelében, Florin F. elveszítette uralmát autója fölött és egy fának csapódott. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a 37 éves férfi 0,66 mg/l véralkoholszintet produkált.

Halmiban cserbenhagyásos gázolás miatt indított eljárást a rendőrség K. Csaba ellen, miután kiderült, hogy a 32 éves férfi könnyebb sérüléseket okozott Vasile B.-nek. Az áldozat a helyi orvosi rendelőben kért segítséget, a rendőrség ezt követően kezdte meg a nyomozást.

Végezetül Szatmárnémetiben, a Batizi és a József Attila utcák találkozásánál T. Robert elővigyázatlanul próbált megfordulni autójával és összeütközött egy szabályosan közlekedő járművel. Utóbbi utasa, a 21 éves Alexandra P. kisebb sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: