2017-08-03 12:45:20• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonnégy önkormányzat 92 települését érinti az afrikai sertéspestis

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság elnöke, dr. Geronimo Raducu Branescu jelenlétében ismertette Darius Filip kormánybiztos az afrikai sertéspestis által érintett önkormányzatok vezetőivel a kór miatt szükségessé vált óvintézkedéseket és kötelezettségeket.

A legfontosabb óvintézkedés, hogy az állatok nem hagyhatják el az élőhelyüknek számító farmot, gazdaságot, ennek következtében ideiglenesen betiltják a legeltetést. Tilos bármilyen állatvásár vagy állatkiállítás szervezése. Az önkormányzatoknak ellenőrizniük kell, hogy rendelkeznek megfelelő mennyiségű biztonsági felszereléssel, amennyiben a kór elterjedne, illetve az állatorvosoknak sürgősen végezniük kell egy „sertésszámlálást”.

Az óvintézkedések 24 önkormányzat (Egri, Apa, Erdőd, Batarcs, Batiz, Kolcs, Szamosdob, Pusztadaróc, Halmi, Lázári, Sárközújlak, Homoród, Aranyosmeggyes, Mikola, Szatmárudvari, Szatmárpálfalva, Kökényesd, Szatmárnémeti, Nagytarna, Krasznaterebes, Túrterebes, Szamosborhíd, Vetés és Szatmárhegy) összesen 92 településére vonatkoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: