2012-08-07 15:17:27• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonnégy ittas gépkocsivezető maradt jogosítvány nélkül

Az elmúlt héten több, súlyos következményekkel járó közlekedési baleset történt Szatmár megye Avasnak nevezett régiójában, melyeknek következtében két személy életét vesztette, további 17 pedig megsérült. Ennek következtében a Szatmár Megyei Rendőrség Közúti Osztálya úgy döntött, széles körű ellenőrzéseket tart a környéken.

Mindez nem maradt eredmény nélkül, ugyanakkor meglepő és egyben megdöbbentő, hogy a rendőröknek 26 jogosítványt kellett bevonniuk. Még inkább elgondolkodtató, hogy ebből 24 sofőr azért veszítette el a vezetői engedélyét, mert alkoholos befolyásoltság alatt vezetett. Huszonkét esetben a regisztrált alkoholszint nem haladta meg azonban a 0,40 mg/l koncentrációt, ami fölött már bűncselekménynek minősül a közutakon való vezetés.

A két kivételt a 39 éves Claudiu M. és az 54 éves vámfalusi Nicolae L. jelenti, akiket Avasfelsőfaluban állítottak meg a rendőrök. Az ő alkoholszintjük egyaránt 0,83 mg/l volt.

Rajtuk kívül vezetői engedély nélkül maradt a decebali Raul V. is. A 22 éves fiatalember Angliában kiadott jogosítvánnyal rendelkezett csak, az viszont Romániában nem érvényes. A 45 éves, kisgércei Nicolae B. felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. A 45 éves bikszádi Ioan B. pedig azért veszítette el vezetői engedélyét, mert az általa vezetett gépkocsinak lejárt az ideiglenes forgalmi engedélye.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: