2012-08-03 19:18:47• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonnégy bajnokit vívhat a következő szezonban az Olimpia

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) pénteken elkészítette végre a harmadik osztályos bajnokság csoportbeosztását és az őszi programot. A késés oka az volt, hogy több, mint egy tucat csapat nem vállalta a szereplést. Az Olimpia az ötödik csoportba került, hét másik megye tizenkét együttese mellé.

A tavalyi szezonban még hat darab 16 csapatot számláló csoportban kezdhették meg a küzdelmet az együttesek a harmadik osztályban. Már a szezon közben egy sor klub kénytelen volt visszalépni, elsősorban anyagi okok miatt. Az eddigi rendszerhez szükséges 96 csapat közül idén azonban csak 79 jelezte részvételi szándékát, ami nehéz helyzetbe hozta a szövetséget. Az FRF végül úgy döntött, öt darab 13 csapatot számláló csoport, valamint egy darab, 14 együttest számláló csoport formájában írja ki a küzdelmet.

Az Olimpia az V. csoportba került, további tucatnyi együttes mellé. Ebben a csoportban Máramaros, Bihar, Kolozs, Szilágy, Fehér, Arad és Hunyad megye képviselteti magát. Érdekesség, hogy a 12 leendő ellenfél közül öt, a Zilah, a Szászfenes, a Kolozsvári Sanatatea, az Aranyosgyéres és a Dés az előző szezonban is az Olimpia ellenfelei közé tartozott.

Az újak között két együttesnek is van szatmári vonatkozása. A bihari Váradalpári Szatmár megye bajnoka, Szamoskrassó ellen vívta ki a feljutás lehetőségét, míg a Máramarosszigeti Plimot éppen az Olimpia stadionjában nyerte meg az osztályozót. Rajtuk kívül a Gyulafehérvári Európa, a Petrozsény, a Vajdahunyad, a Borossebes és a Pankota alkotja a mezőnyt.

Az első forduló küzdelmeit augusztus utolsó napján, az utolsó őszi etapot pedig november 23-án rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: