2017-07-16 10:45:39• hírek • Szatmár.ro

Huszonkét diák maradt le a líceumi helyek leosztásáról

Sok szabad hely maradt a szakképzést biztosító oktatási intézményekben.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség vasárnapi közleményében számol be arról, hogy a nyolcadikosok képességfelmérőjén szerzett átlagok alapján végzett számítógépes leosztás során 1765 diák került középiskolai, líceumi osztályba. A leosztás eredményei a www.admitere.edu.ro oldalon, illetve a www.satmar.ro oldalakon találhatók.

A számítógépes leosztás során viszont 22 diák nem került be semmiféle középiskolai osztályba, azért, mert a preferenciák tekintetében nem adtak meg megfelelő számú opciót.

A közlemény szerint Szatmár megyén kívülről harminc diák került a megadott opciók alapján szatmári iskolába – 59 szatmári diák viszont a megyehatáron túli iskolákban folytatja középiskolai tanulmányait. A számítógépes leosztást követően 167 líceumi hely maradt szabadon Szatmár megyében. A közlemény az idei leosztást a 2016-ossal hasonlítja össze. Az elmúlt évben 1670 diák került középiskolai osztályba, egy diák maradt ki a leosztásból, 9 tanuló érkezett más megyéből és 52 szatmári döntött a megyehatáron túli továbbtanulás mellett.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye kitér a szakmát adó osztályokba történő leosztásra is. Eszerint 533 diák jutott be szakképesítést adó iskolákba, ebből 116-an duális képzéses osztályban folytatják tanulmányaikat. Szabadon maradt azonban még 541 hely, amiből 222 duális képzéses.

A számítógépes leosztás második körére augusztus 29-én kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: