2009-03-30 10:16:55• hírek • Szatmar.ro

Huszonkét áldozat Abidjanban

A stadionban leszakadó fal és a rendőrség okozta a tragédiát Elefántcsontparton.

A hétvégén nem csak Európában, hanem Óceániát leszámítva valamennyi földrészen labdarúgó világbajnoki selejtezőket rendeztek, ám Afrikában egy súlyos baleset árnyékolta be az eseményeket: Elefántcsontpart egykori fővárosában, Abidjanban 22 ember vesztette életét és 132 kórházba került a Malawi elleni mérkőzés előtt.

A Houphouet-Boigny stadionba már negyven perccel a mérkőzés előtt sokan szerettek volna bejutni, ám a nagy nyomás következtében összedőlt egy fal. Ezt követően hatalmas pánik tört ki az emberek között, amit a rendőrség a hírek szerint könnygáz bevetésével szeretett volna megfékezni. Ettől még nagyobb lett a káosz, a menekülni próbáló szurkolók pedig több társukat is agyontaposták. A mérkőzést mellesleg Drogba két valamint Romaric, Kalou és Bakary Kone góljaival a hazaiak 5-0 arányban megnyerték.

A legsúlyosabb hasonló tragédia a „fekete kontinensen" 2001-ben történt, akkor Ghána fővárosában, Accrában 127 ember vesztette életét. Az utóbbi években Afrikában több hasonló eset történt (többek között Zambiában, Zimbabwében), ezért a selejtezők előtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egy bizottságot hívott életre, mely az afrikai stadionok biztonságát hivatott megvizsgálni.

A stadion-katasztrófák véres rekordját azonban nem Afrika, hanem Moszkva tartja: 1982-ben 340-en vesztették életüket.

Nézze meg a meccs összefoglalóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: