2016-02-27 11:32:22• hírek • Kocsis Zoltán

Németországban 75, a megyében közel 600 munkavállalót keresnek

Németországban 75, Szatmár megyében 576 munkavállalót keresnek cégek, munkaadók, derül ki a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legújabb tájékoztatásából. Külföldön elsősorban szerelőket és vendéglátó-ipari munkásokat keresnek, míg idehaza továbbra is dominál a textilipar.

A nemzetközi EURES-hálózaton keresztül 35 munkavállalót - hegesztőt, villanyszerelőt, villamostargonca-vezetőt, hordárt - keresnek németországi munkaadók. A bérezés igen kecsegtető, 8,80-1,88 euró között változhat óránként. Kötelező a nyelvismeret és a B kategóriás jogosítvány. A válogatás március 22-23-án lesz Nagyszebenben.

Szintén kötelező a nyelvismeret és a vezetői engedély annak a 40 munkahelynek a betöltéséhez, amelyeket vendéglátó-ipari egységek ajánlanak: felszolgálókat, bárosokat, szakácsokat keresnek többek között gyorséttermek. A munkaidő 8-9 hónap, a várható fizetés munkahelytől és feladattól függőben havi bruttó 1400-2400 euró között váltakozhat. Ezen a területen a romániai válogatást Bukarestben tartják március 24-én.

Ami a megyei lehetőségeket illeti, az 576 betöltésre váró munkahely közül 23-hoz van szükség felsőfokú végzettségre. Természetesen ezúttal is a textilipar keresi a legtöbb munkavállalót, de nagy számban van szükség többek között kamionsofőrökre, asztalosokra vagy éppen bolti eladókra.

Mind a külföldi, mind a szatmári munkalehetőségek iránt érdeklődők forduljanak a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséghez annak székházában, Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt, vagy a 0261-770237-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: