2014-02-19 17:59:26• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonhét óvodával lóg a kormány Szatmár megyének?

Írásban fordult Remus Pricopie tanügyminiszterhez Kereskényi Gábor Szatmár megyei parlamenti képviselő, a beadványban pedig a tanügyi hálózat modernizálásának programja iránt érdeklődött. Ezt ugyanis a Világbank támogatásával még 2007-ben hirdette meg a román kormány, azóta azonban „eltűnt". Már pedig abban országosan 750 óvoda építéséről volt szó. Ebből 27 jutott volna Szatmár megyébe.

„Vannak egyes óvodák, mint például a lázári, amelyek nagyon rossz körülmények között működnek. Lázáriban egy régi épületbe járnak a gyerekek, amelyre már igazán ráférne a felújítás. Az önkormányzat legutóbb 2013 novemberében kapott egy értesítést a minisztériumtól, miszerint már lezárult az új épület megépítésének licitje. Azt kérdeztem meg a minisztertől, hogy erre a beruházásra van-e elkülönítve pénz a költségvetésben, mert amikor azt megszavaztuk, ilyen tétel nem szerepelt benne. És ha megvan a finanszírozás, akkor mikor kezdődhet a munka?", mondta Kereskényi.

A képviselő reményének adott hangot, hogy amennyiben a beígért óvodák megépítésére nincs meg a szükséges anyagi fedezet, akkor legalább azok rehabilitálását támogatja az állam.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: