2011-12-27 10:46:39• hírek • Szatmár.ro

Huszonhét kanyarós gyermek Hiripen és Túrterebesen

Közel ötszáz személyt láttak el a sürgősségin a karácsonyi időszakban.

Szokás szerint nem volt unalmas a karácsonyi időszak a sürgősségin: 496 személyt láttak el az orvosok ez ünnep napjai alatt, meglepő módon egyetlen öngyilkossági kísérlet sem történt, pedig a szeretet ünnepén általában sajnos gyakori, a magányos személyek végső elkeseredésükben megpróbálnak véget vetni életüknek.

A karácsonyi evés-ivás következtében azért volt munka a sürgősségin: 71 felnőttet és 9 gyermeket láttak el emésztési gondok gyomorrontás vagy éppen túlzott italfogyasztás miatt. Tizenhárman verekedésben szerzett sebekkel kerültek kórházba, öten közlekedési balesetet szenvedtek, négy személyt pedig kutya harapott meg. Két gyermek is égési sérüléseket szenvedett: egyikőjük forró folyadékkal égette meg magát, a másik nyílt láng miatt sebesült meg.

A december 24-27-es periódusban 12 gyermek született, közülük heten december 24-én. Karácsony napjának elsőszülöttje egy 2500 grammos, egészséges kislány volt.

Az ünnepi időszakban két településen is kanyarós gyerekeket azonosítottak: Hiripról és Túrterebesről összesen 27 beteg gyermek került a járványkórházba. A kanyaró az egész világon elterjedt, igen ragályos fertőzőbetegség, amelyre lázas, hurutos bevezető szakasz és az azt követő kiütéses fázis jellemző. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság egyelőre nem jelentett járványveszélyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: