2008-11-20 20:23:49• hírek • Csenteri Judit

Huszonhét év börtönbüntetés

Huszonhét év börtönbüntetésre ítéltek egy 39 éves román állampolgárt az USA-ban internetes csalás vádjával. Adrian Florin Fechet a vád szerint 5 millió dollárt lopott el 2 ezer olyan lakostól, akik világhálón keresztül vásároltak vagy csak egyszerű felhasználók voltak.

A Realitatea hírportál tájékoztatása szerint ez az eddigi legnagyobb olyan büntetés, amit internetes csalás miatt róttak ki valakire.

Az áldozatok az eBay-en keresztül különböző termékekre licitáltak, de miután nem kínáltak elég pénzösszeget, elveszítették a terméket. Ezután szokás szerint kaptak egy elektronikus üzenetet attól az eladótól, aki az éppen aktuális terméket megvásárlásra kínálta. Az üzenet arra hívta fel a licitálók figyelmét, hogy van még egy lehetőségük. Ez azonban, amint az a nyomozásokból is kiderült már nem az eBay-től érkezett, hanem Romániából, a Fechet csoport tagjaitól.

A vásárlók, élve a második lehetőséggel hatalmas összegeket utaltak át a csoport USA-ban tartózkodó tagjainak, de egyetlen esetben sem kaptak cserébe semmilyen terméket.

A csalással összesen 22 embert helyeztek vád alá. Három közülük elmenekült a rendőrség elől, a többieket pedig, két ember kivételével, 2 és 8 év közötti börtönbüntetésre ítélték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: