2010-01-23 13:46:43• hírek • MTI/AFP/dpa

Befejezték a túlélők utáni kutatást

A port-au-prince-i kormány utasítása alapján a haiti fővárosban befejezték a földrengés esetleges túlélői utáni kutatást - jelentette be szombaton Genfben az ENSZ egyik szóvivője.

"A kormány befejezettnek nyilvánította a kutatást és a mentést. A nemzetközi mentőalakulatok 132 túlélőt mentettek ki" legalább a romok alól a katasztrófa január 12-i napja óta - mondta az ENSZ humanitárius segítségnyújtást koordináló hivatalának (OCHA) szóvivője.

Még pénteken is találtak két túlélőt, egy 84 éves asszonyt és egy 22 éves férfit. Az orvosok szerint az asszony - akit először jóval fiatalabbnak gondoltak - nagyon rossz állapotban volt, amikor rábukkantak, kevés a remény arra, hogy életben marad.

Meghaladta a 110 ezret a haiti földrengés halálos áldozatainak a száma - közölte helyi idő szerint pénteken a karibi ország belügyminisztériuma. A haiti hatóságok által előzőleg ismertetett veszteségmérlegben még 75 ezer halálos áldozat szerepelt.

A karibi országba humanitárius misszióra vezényelt amerikai haderő korábban úgy becsülte, hogy a természeti csapásban 150-200 ezer ember veszíthette életét. Ken Keen tábornok, az amerikai katonák parancsnoka később ezt úgy pontosította, hogy "munkahipotézisről" van szó.


Haitin befejezték a kutatást a túlélők után


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: