2017-07-06 09:33:50• hírek • Agerpres.ro

175 medvére bocsátanak ki kilövési engedélyt

175 medve kilövésére bocsátunk ki egy nagytestű ragadozókra vonatkozó közbelépési kilövési keretről szóló rendeletet, nyilatkozta szerdán Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.

"Miniszteri rendeletet bocsátunk ki, amelyet a Román Akadémiára küldünk jóváhagyásra. A nagytestű ragadozók közbelépési kilövési keretéről szóló miniszteri rendelet a beavatkozásokra és a kvótákra vonatkozik. Ezeket a kvótákat egy európai irányelv alapján készült tanulmányra hivatkozva határoztuk meg, ugyanakkor egy 2016-os miniszteri rendelet alapján létrejött munkacsoport döntését is figyelembe vettük, amely alapján 2017-ben 350 egyedben határozták meg a közbelépési kilövési keretet a medvékre. Figyelembe véve, hogy az év felénél járunk, körülbelül 175 medvét lehetne kilőni" - mondta a környezetvédelmi miniszter a minisztérium székhelye előtt.

A tárcavezető elmondta, szerdán a minisztérium honlapján közvitára bocsátják a rendelet tervezetét, amely az állampolgár biztonságára és egészségére hivatkozik.

Gavrilescu szerint a napokban a környezetvédelmi, a víz- és erdőgazdálkodási minisztérium, a belügyminisztérium és a mezőgazdasági minisztérium egy közös rendeletet ad ki a környezetvédelmi tárca által kiadott keret alapján, amelyet ismertetnek majd az önkormányzatokkal, a helyi környezetvédelmi ügynökséggel, a környezetvédelmi őrséggel és az adott területekre meghatározzák konkrétan a kilőhető egyedek számát

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: