2012-03-28 23:46:48• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonhárom tűzszerész – hatástalanította egymást a Milan és a Barcelona

fotó: acmilan.com
fotó: acmilan.com

A második két meccs után továbbra is gólképtelenek a hazai csapatok a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőiben: kedden a Benfica és az APOEL Nicosia, szerdán pedig a Milan és az Olympique Marseille sem tudott betalálni a Barcelona illetve a Bayern München ellen.

Milánóban megszakadt a Barcelona egyik nagy sorozata, egy másik viszont tovább folytatódott. A katalánok 14 meccs után maradtak rúgott gól nélkül a BL-ben, egymást követő 30. meccsükön azonban nem kaptak ki.

Az első helyzetre alig három percet kellett várni, de Robinho a kapu mögé bombázott. Három perccel később Seydou Keita gyenge fejesével válaszoltak a vendégek, majd újabb három minutum múlva Lionel Messi is próbálkozott. Negyed óra után egy trükkös szabadrúgás-kombináció után Alexis Sanchez esett el Cristian Abbiatival ütközve - bizony járt volna a büntető a Barcelonának. Négy perccel később Clarence Seedorf zseniális passza után Zlatan Ibrahimovics hagyta ki a meccs addigi legnagyobb ziccerét - gyenge lövését Victor Valdez könnyedén fogta. Egyre nőtt a katalánok nyomása, az olaszok csak a védekezéssel tudtak foglalkozni. A legveszélyesebb ember ekkor Xavi volt, akinek lövését előbb Abbitai védte, majd kevéssel később az ismét tanárian futballozó Alessandro Nesta blokkolta.

fotó: acmilan.com

Az első félidő végén nagy volt a vendégek nyomása, a szünet után azonban ez alaposan visszaesett: a Barcelona egy olyan hadvezérhez hasonlított, aki nem a csatát, hanem a háborút akarja megnyerni. Ezt pedig egy hét múlva a Nou Campban vívják. Tudatában volt ennek a Milan is, az olaszok sem kockáztattak. Ez a félidő jó idei helyzet nélkül csordogált - ha Antonio Nocerino vagy Urby Emanuelson a vendég, Cristian Tello pedig a hazai kapu előtt jobb megoldást alkalmaz, akkor lehetett volna ez másként is. Az utolsó negyedórában kicsit felpörgött a Barcelona, Messi lövését előbb blokkolta a védelem, kicsivel később pedig Abbiati védte bravúrral, Tello ismétlését pedig Luca Antonini vágta ki becsúszva.

Elmaradt tehát az őszi csoportmeccseken tapasztalt gólzápor -2-2 Barcelonában, 3-2-es katalán siker Milánóban- és a döntés is Spanyolországban születik meg. Ahol a Milannak bármilyen döntetlen megfelel.

Nem kellett sokat várni az első helyzetre Marseille-ben sem, a 6. percben egy szöglet után Rod Fanni fejesét Manuel Neuer bravúrral védte, a kipattanót Lioc Remy az oldalhálóba bombázta. A labdát a németek birtokolták többet, de a franciák remekül védekeztek és pontrúgásokból veszélyesebbek is tudtak lenni. A vezetést mégis a Bayern szerezte meg egy francia pechsorozat végén. Előbb Philipp Lahm szerzett labdát a saját tizenhatosának előterében, igaz kézzel, majd Arjen Robben robogott végig a bal szélen, középre passzolt Mario Gomeznek, aki egyből lőtt, az eltiltott Steve Mandandát helyettesítő Elinton Andrade pedig alaposan bevédte a lövést.

fotó: om.net

Az 59. percben aztán a korábban a Bukaresti Rapidban is védő brazil portás egy nagy bravúrral valamelyest jóvátette hibáját (ismét Gomez lőtt), majd előbb Remy, aztán Alou Diarra került közel a gólszerzéshez - előbb Neuer védett, utóbb kapu fölé szállt a fejes.

A kihagyott lehetőségek a 69. percben bosszulták meg magukat, amikor Robben pazarul kényszerítőzött Thomas Müllerrel, majd beállította a 2-0-ás végeredményt. Amivel vélhetően be is biztosította a Bayern elődöntős szereplését.

Bajnokok Ligája negyeddöntők, első meccs:
Milan - Barcelona 0-0

Olympique Marseille - Bayern München 0-2
gólok: Gomez (44.), Robben (69.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: