2014-05-05 18:51:13• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonhárom kilométernyi közművesítés Szatmárnémetiben

Összesen huszonhárom kilométernyi ivó- és szennyvízrendszer rehabilitálása és bővítése vette kezdetét május 5-én, hétfőn Szatmárnémetiben. A közel 22 millió lej értékű beruházást 27 hónap leforgása alatt kell befejeznie a kivitelezőnek.

A munkagépek a Károlyi út és a Platanului utca kereszteződésében zúgtak fel elsőként, Dan Stegerean, a munkálatokat meghirdető Apaserv zrt. igazgatója pedig itt tájékoztatta a sajtó képviselőit hétfőn a beruházás részleteiről.

Ezek szerint a projekt összértéke 21,9 millió lej. A kivitelezőnek, a SC Depona Edilitare si Comert kft, a SC. Silcomprest kft és a Zemplénkő Kelet Magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati kft alkotta konzorciumnak 27 hónap alatt elkészülnie a munkálatokkal. Ehhez járul további 12 hónap hibajavítási periódus. A beruházás során összesen 8 kilométer hosszú vízvezetéket cserélnek ki és újítanak fel valamint 15 kilométernyi kanalizálási hálózatot építenek illetve modernizálnak.

A beruházás egyik célja, hogy csökkenteni tudják a hálózatban fellépő vízveszteséget az elöregedett vezetékek cseréje, valamint egy hatékony megfigyelőrendszer kiépítésével. Szintén nagyon fontos szempont, hogy növeljék a szennyvízhálózat befogadóképességét, aminek következtében könnyebben csatlakozhatnak majd újabb ügyfelek is a rendszerhez.

A következő bő két évben rehabilitálják az ivóvízhálózatot Szatmárnémetiben a Fagarasului, a Ganea, a Fantanele, az Alecu Russo, a Bargaului, a Cibinului, a Codrului, a Dorna, a Hegyi, a Jiului, a Dariu Pop, a December 1, a Magnoliei, a Wolfenbüttel és a Fabricii utcákban. Bővítik, illetve modernizálják a kanalizálási hálózatot a Rodnei, a Rosetti, a Fagarasului, a Brandusa, az Aninului, a Diana, a Dara, a Poligonului, az Odobescu, az Árpád (Vasile Lucaciu), a Stetiu Stefan, az Andron Ionita, a Platanului, a Károlyi út, az Energiei, a Magnoliei, a Depozitelor, a Toamnei, a Június 1 és a Banat utcákban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: