2009-05-28 12:21:05• hírek • Parajdi Andrea

Huszonegy térképet tesznek ki

Már régóta megszületett az elképzelés egy kolozsvári-osztrák cég részéről, hogy várostérképekkel látja el Szatmárnémeti utcáit. Az első hat táblát csütörtökön és pénteken helyezik ki a forgalmasabb közterületekre.

A várostérképek kinyomtatását és kihelyezését a kolozsvári cég saját költségén díjmentesen, reklám ellenében végezi. Sorin Hajnaltól, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tanácsosától megtudtuk május 28-án, csütörtökön láttak hozzá az állványok elhelyezéséhez.

Első ízben a Kossuth kertnél, a Nagypiacnál, a P-ta Romana térnél, a 25 Octombrie térnél, a Vasile Lucaciu térnél és a Libertatii téren állítják föl a tájékozódást segítő táblákat. Ezt a hat térképet ezen a héten felszerelik, jövő héten pedig további 15 térkép kerül ki a város különböző részeire.

Nyolc tábla a lakónegyedekben, hét pedig a város bejáratainál lesz elhelyezve. Ezek a táblák nagyobbak, mint amelyeket a központba tesznek ki, ugyanis tartalmaznak minden olyan információt, ami a turistáknak tájékoztatásul szolgálhat.

Román, magyar és angol nyelvű leírások segítik a városban való eligazodást, s emellett pedig a térképen kiemelve jelölik a közintézményeket és a város fontosabb létesítményeit. A térképek amellett, hogy minden szükséges információval ellátják az ide látogatókat a város összképét is előnyösen befolyásolják.


Elkezdték a várostérképek kihelyezését Szatmárnémeti központjában.
Elkezdték a várostérképek kihelyezését Szatmárnémeti központjában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: