2007-04-07 14:17:41• hírek • István Löchli

Újabb fejlesztések a tanügyben

 Információs központokat hoznak létre a hátrányos helyzetű diákok oktatására.

A pénteki nap folyamán több megyebeli iskolát látogatott meg Kónya László főtanfelügyelő- helyettes, és az iskolaigazgatókkal a soron következő fejlesztéseket és beruházásokat tárgyalta meg.  

A beruházások között kiemelkedő az információs központok létrehozása, melyeket több megyebeli iskolákban létesítenek. A beruházás összege 400 millió régi lejt tesz ki. Itt azon iskolákat részesítik előnybe, melybe hátrányos helyzetű diákok járnak. Modern számítógépekkel lesznek felszerelve az információs központok, ahova tanár, diák és szülő egyaránt mehet a szükséges információkat és dokumentációkat beszerezni. "Nagyon nagy hangsúlyt szeretnénk fektetetni a szülők képzésére is, hiszen ez által a diákok jobban el fogják tudni sajátítani a tananyagot." – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő- helyettes. Az eddigi elképzelések szerint 10 új információs központot létesítenek, melyek várhatóan szeptember végére elkezdik a működésüket.

A továbbiakban 20 új autóbuszt is kap a megye, melyeket olyan iskoláknak fognak kiutalni, ahol kevés a gyerek, hogy azok nagyobb tanintézetbe tudjanak járni, így sokkal jobban el tudják majd sajátítani a anyagot. Kónya László szerint óriási javulás lesz megfigyelhető ezen a diákoknak a teljesítményében. „Melyik a jobb, ha otthagyjuk őket, olyan tanintézetbe ahol gyenge az oktatás minősége, de közel van lakhelyükhöz, vagy teszünk annak érdekében, hogy felzárkózzanak, még ha utazniuk is kell. Ezekben a tanintézetekben már évek óta egy diák se tudott átmenni a képesség vizsgán”. – mondta a főtanfelügyelő- helyettes.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: